Necip Yıldız özür dilemeli

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Himmet İskenderoğlu, Yıldız'ın din görevlileri üzerinden siyaset yaptığını ileri sürerek, Yıldız'ı imamlardan ve halktan özür dilemeye çağırdı. Memur Sen'e bağlı Diyanet-Sen Şube Başkanı Mehmet Tu

Necip Yıldız özür dilemeli

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Himmet İskenderoğlu, Yıldız'ın din görevlileri üzerinden siyaset yaptığını ileri sürerek, Yıldız'ı imamlardan ve halktan özür dilemeye çağırdı. Memur Sen'e bağlı Diyanet-Sen Şube Başkanı Mehmet Tutuş da, “Milletin değerleriyle ters düştüğü için iktidar olamayan CHP, şimdi imamları suçlamasın” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız'ın imamların yüzde 90'ının AKP ve SP'li olduğu yönündeki açıklamaları din adamlarının tepkisi aldı. İki aydı sendika Yıldız'ı bu açıklamalarından ötürü kınanı.
Memur Sen'e bağlı Diyanet Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Tutuş, CHP'nin seçimlerdeki başarısızlığında imamların suçlanmak istendiğini söyledi. CHP'nin milletin değerleri ile ters düştüğü için iktidar olamadığını ve bu zihniyetle gittiği sürece de iktidar olamayacağını iddia eden Tutuş; "Biz Anayasa'ya bağlı, hukuka saygılı yasalar çerçevesinde görevini yapan insanlarız. Asla siyasi çekişmenin içerisinde olmayız. Bizim arkamızda namaz kılan insanların siyasi görüşüne ve düşüncesine bakmayız. Kim olursa olsun biz işimize bakarız. Siyasi partiler arasında da ayrım yapmayız. Günlük siyasetlerle işimiz olmaz. Ama CHP bu milletin değerleriyle hiçbir zaman barışık olmamıştır. Milletin değerleriyle sürekli kavga ediyor. İmamların milleti siyasi olarak yönlendirdiğini söylemek o insanlara da hakarettir. Geçmişte CHP Genel Sekreteri hac ile Hazreti Peygamberimiz ile alay etmemiş miydi? Geçmişte müezzinleri küçümseyenler de bu partinin içinden çıkmıştı. Şimdi de il başkanı kalkıp iktidar olamamalarının suçlusu olarak imamları gösteriyor. Bunlar milletin değerleriyle kavgalı olduğu müddetçe o değerlere saygı göstermediği müddetçe Allah bunlara iktidar nimetlerini nasip etmeyecek. Bunlar iktidar diye diye ömürlerini bitirecekler. İmamların yüzde 90'ının AK parti ve Saadet partili olduğunu ifade ederek bizi siyasetin içine çekmek isteyen il başkanını kınıyoruz. Bizim işimiz siyaset değil, Allah'ın emrini insanlara aktarmaktır. Bizi siyaset yapmakla suçlayanlara bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Eğer iktidar olmak istiyorsanız milletin değerleri ile barışın ve halka saygı duyun" dedi.

Tutuş bugün Trabzon'da görev yapan imamlarla birlikte basın toplantısı düzenleyerek geniş çaplı açıklamalarda bulunacağı kaydetti.

YILDIZ'DAN ÖZÜR BEKLİYORUZ
Kamu Sen'e bağlı Türk Diyanet Vakıf Sen Trabzon Şube Başkanı Ali Himmet İskenderoğlu ise Yıldız'ı imamlardan ve halktan özür dilemeye çağırdı. Yıldız'ın din görevlileri üzerinden siyaset yaptığını ifade eden İskenderoğlu imamların belli bir partiye mensup olduklarını söyleyen Yıldız'ın bu konuda anket yapıp yapmadığını sordu. Yıldız'ın 'Öğretmeler köyden ayrılınca boşluklarını imamlar doldurdu' sözlerinin tehlikeli bir kutuplaşmaya sebep olabileceğini kaydeden İskenderoğlu, "İmamlar hiçbir siyasi partinin yada düşüncenin yanında veya karşısında olmadan zor şartlarda hizmet ederler. Din görelilerini herhangi bir siyasi partiye yakın veya uzak göstermek Sayın Yıldız'a ve temsil ettiği siyasi partiye hiçbir kazanç sağlamaz. Sayın Yıldız acaba anket yaptırarak mı bu sonuca ulaşmıştır merak etmekteyiz. Siyasi partilerin esas görevi bu ülkeye ve millete hizmet için kurulmuş teşkilatlardır. Din görevlisi-Öğretmen ayrımcılığı bu ülkeye ve insanlara yapılacak en büyük kötülüklerden bir tanesidir.Çünkü iki meslek gurubu da devletin okullarında yetişerek bu millete hizmet için yola çıkmıştır. Esasen Sn Yıldız'ın ilgilenmesi gereken konu birçok sosyal haktan mahrum bir şekilde köylerde görev yapan, çocuklarının tahsili için aile yapısı bölünen din görevlilerinin sorunları ile ilgilenmesi takdire şayan bir hareket olacaktı.Ancak bunu yapmayıp din görevlileri üzerinden siyaset yapmasını kınıyoruz" dedi.
Yıldız'dan sözlerini geri almasını isteyen İskenderoğlu, "Son olarak Sayın Yıldız'ı din görevlilerinden ve köy halkından özür dilemeye davet ediyoruz.Çünkü köyde de yaşasa insanımız,her şeyi bilen,kendini idare edecek kadar birikime sahip olan ve kimsenin yönlendirmesine ihtiyacı olmayan insanlardır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel