MOBESE'de sona doğru

Trabzon İl Koordinasyon Kurulu 2008 yılı 2. dönem toplantısı Vali Nuri Okutan başkanlığında yapıldı. Trabzon Valiliği A Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya katılan yatırımcı kuruluşların temsilcileri, 2007 yılı son döneminde ve 2008 yılı ilk döneminde

MOBESE'de sona doğru

Trabzon İl Koordinasyon Kurulu 2008 yılı 2. dönem toplantısı Vali Nuri Okutan başkanlığında yapıldı. Trabzon Valiliği A Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya katılan yatırımcı kuruluşların temsilcileri, 2007 yılı son döneminde ve 2008 yılı ilk döneminde yapılan faaliyetleri anlattı.

Toplantıda konuşan Vali Okutan, bölgenin en önemli ve birikmiş sorunlarından birinin olan kırsal alandaki çöp ve kanalizasyon sorunu olduğunu belirterek bu konuda önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Yakında hizmete girecek Hızlı Hizmet Noktaları hakkında bilgi veren Vali Okutan, bunlardan ilkini valilik binası girişinde oluşturacaklarını kaydederek öncelikli olarak gazilerin, sakatların ve yaşlıların yukarı aşağı dolaşmasına ve zaman kaybetmesine gerek kalmadan işlemlerinin bu noktadaki görevli personel tarafından takip edileceğini ifade etti.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin doğal güzelliklerinin korunması ve yaylalarda kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi için genelge yayımlayarak denetimlerin artırılmasını da isteyen Vali Okutan, yapılan işlemlerle ilgili olarak her ay toplantı yapılacağını, konuyu sıkı bir şekilde takip edeceğini ve görevini yerine getirmeyenler hakkında da yasal işlem yapacağını vurguladı.

MOBESE ile ilgili çalışmalarda da sona yaklaşıldığını anlatan Vali Okutan, 120 civarında kamera ve 1 seyyar kameralı araç ile şehrin bütünüyle izleneceğini ifade ederek şunları söyledi:
“Vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymasını istiyoruz. MOBESE ile kayıt yapılarak ceza uygulamasına gidilecek. Biz vatandaşlarımıza ceza kesmek istemiyoruz. Fakat MOBESE ile artık her şey kayıt altına alınarak işlemler buna göre yapılacaktır. Vatandaşlarımızın daha duyarlı davranması gerekiyor.”

Yapılan çalışmalarla hizmeti vatandaşın ayağına getireceklerini belirten Vali Nuri Okutan, “Polisin vatandaşın kapısında hizmet üreteceği bir sisteme geçiyoruz. Halkın polisle olan işbirliğini ve halkın gücünü kullanmak istiyoruz. Yani polisi halkın ayağına getireceğiz, evlerde hizmet vereceğiz, karakola kimseyi götürmeyeceğiz. Bu tür işlemlerimizi dükkanda, işyerlerinde, evlerde yürüteceğiz. Sorgulama işinde adli savcının gözetiminde kesinleşmiş cinayet sanığı karakola gidecek. Vatandaşı idari işlemler, ifade vermek ve benzeri durumlar için karakola götürmeyeceğiz. Polis, vatandaşın ayağına, evine giderek işlemleri orada yapacak. Bu çok önemli bir hizmettir. İlk defa halkın ayağına hizmet götürecek bir yaklaşımdır” dedi.

Mobil araçlar sayesinde kentin bütün mahallelerinin 24 saat kontrol altında olacağını ve muhtemel olaylara da anında müdahale edileceğini söyleyen Vali Okutan, “Eskiden gece bekçileri vardı. Şimdi bunların yerine bu araçlar mahallelerde 24 saat esasına göre ring halinde dolaşacak. Polisimiz vatandaşımızla iç içe olacak ve yaşanabilecek olumsuzluklar birlikte çözülecek” diye konuştu.

Vali Okutan ayrıca, yayımladığı genelge ile bankaların, büyük iş merkezlerinin, kuyumcuların ve benzeri işyerlerinin kendi iç güvenlikleri için gerekli önlemleri almaları gerektiğini belirterek bu yerlerin kamera sistemi taktırmalarının zorunlu olduğunu söyledi. Yeni uygulamayla hedeflerinin daha iyi ve etkili hizmet sunmak olduğunu vurgulayan Okutan, halkla polisin karşı karşıya değil, iç içe olacağını, halkın gücünden de faydalanacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel