Microsoft Trabzon'u arıyor!

Trabzon'un Şalpazarı İlçesi Atatürk İlköğretim Okulu'nda görev yapan Sinan Uzun adlı öğretmen, uygulamaya koyduğu çizgi filmli sistemiyle miniklere okuma-yazmayı 3 ayda öğretiyor. İlçede tüm okullar bu sisteme geçerken, yurt çapında binlerce öğretmen Uzun

Microsoft Trabzon'u arıyor!
Trabzon'un Şalpazarı İlçesi Atatürk İlköğretim Okulu'nda görev yapan Sinan Uzun adlı öğretmen, uygulamaya koyduğu çizgi filmli sistemiyle miniklere okuma-yazmayı 3 ayda öğretiyor. İlçede tüm okullar bu sisteme geçerken, yurt çapında binlerce öğretmen Uzun'dan sistemi alıp kendi öğrencilerine uyguluyor.

Microsoft aradı, bakanlık takipte
Fişle okuma-yazmanın artık tarih olduğunu belirten Uzun, internet sitesi yaptığını ve çizgi filmleri siteye koyduğunu belirtti. Uzun, “Yaklaşık 250 bin öğrenci bu sistemle okuma-yazma öğreniyor. Microsoft beni arayarak projemle ilgilendiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı da gelişme hakkında bilgi istedi” dedi.

Uygulamaya koyduğu çizgi filmli okuma sistemini minikler çok sevdi. 6 ayda okuma yazmayı öğrenen minikler, şimdi 3 ayda okumaya başlıyor. Sistem internet ortamına koyuldu, 250 bin öğrenci bu sistem sayesinde okumayı öğrenmeye başladı

Artık okula başlayan miniklerin, "Ali Top Oyna", " Koş Ayşe koş" yazılı fişlere bakarak öğrendikleri okuma yazmadan sonra başlayan sesli okumayı öğrenme dönemi de sona mı eriyor?

Trabzon'un Şalpazarı ilçesi Atatürk ilköğretim okulunda eğitim veren Sinan Uzun adlı öğretmen, Çizgi filmle öğrencilerine okuma yazma öğretiyor. Bu sayede daha önce 6 ayda okuma yazmayı öğrenen çocuklar, şimdi 3 ayda okumayı öğreniyorlar. İlçede tüm okullar bu sisteme geçti. Türkiye genelinde ise 250 bin öğrenci bu yolla okumaya başladı.

Çocukların zaaflarını kullandı
Artık zamane öğrencilerinin okul dışında televizyon ve bilgisayar ile ilgilendiğini ifade eden Şalpazarı Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni Sinan Uzun (29), bu nedenle çocukların bu zaafını kullandığını belirterek, "Onlar açısından okumayı ve yazmayı daha zevkli hale getirmek için böyle bir uygulama yapmaya başladım. Çocuklar inanılmaz bir ilgiyle okuma ve yazma öğrenmeye başladı. Bilgisayarda harfleri anlatan çizgi filmler yaptım. Her harfi anlatan çizgi kahramanlar buldum. Örneğin Z harfini, arı göstererek onun çıkardığı zırrrrrrr sesinden öğretiyoruz. E harfini Bir annenin bebeğinin sallaması sırasında çıkardığı Eeeeee eee sesini çıkartarak hafızalarına yerleştiriyoruz" dedi

Okuma 6 aydan 3 aya indi
Eskiden çocukların fişle okuyarak, okumayı ve yazmayı öğrendiğini ifade eden Öğretmen Uzun, "Bu sistemle 6 ayda okuma öğreniliyordu. Daha sonra değişen müfredatta sesli anlatımla okuma öğrenme dönemi başladı, onda da öğrenme zamanı 5 aya kadar düştü. Şimdi benim uygulamaya başladığım sistemle okuma öğrenimi 3 aya kadar indi. Oyunu çok seven öğrencilerimiz alfabeyi daha rahat ve kalıcı bir şekilde öğreniyorlar Bu çalışmam Şalpazarı ilçesindeki bütün okullarda uygulanıyor." diye konuştu.

İnternet ortamına koydu kapışıldı. Microsoft aradı!
İnternet programcılığı konusunda da kendisini yetiştirdiğini ifade eden Sinan Uzun, "Bu konuda bir internet sitesi yaptım. Çocukların okumasında kullandığım çizgi filmleri ücretsiz olarak siteye koydum. Buradan bütün öğretmen arkadaşlarım yararlandı. Sitemin 27 bin kayıtlı ziyaretçisi bu sistemi indirerek uygulamaya başladı. Sadece kayıtlı değil kayıtsız olanlar da bu sistemi indirip kullanmaya başladılar. Yaklaşık 250 bin öğrenci şu an benim hazırladığım çizgi filmlerle okuma yazma öğretimini kullanıyor. Bunu öğretmen arkadaşların gelen maillerinden ve geri dönüşlerden anlıyorum. Okuma yazma konusunda duyarsız olan ve öğrenemez denilen çocuklarda bile bu sistem sayesinde okumayı rahatlıkla öğrenebiliyor. Bu projem o kadar tuttu ki beni birçok yerden aradılar. Microsoft Türkiye temsilciliği beni aradı, projelerimle ilgilendikleri söylediler. MEB'den da aradılar, projelerim hakkında bilgi aldılar. Benim tek isteğim öğrencilerimin daha rahat ve kalıcı ve hızlı bir şekilde eğitmek. Bu konuda bana okul müdürüm ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çok katkısı oldu." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel