MHP Ordu milletvekili tahliye oldu

Kalecik Yarı Açık Cezaevi önünde sabah saatlerinden itibaren partili arkadaşları ve Ordu'dan gelen yüzlerce kişilik kalabalık beklemeye başladı. Enginyurt saat 09.00 sıralarında cezaevi girişine geldi. Burada cezaevi arkadaşları ve cezaevi çalışanlarıyla

MHP Ordu milletvekili tahliye oldu

Kalecik Yarı Açık Cezaevi önünde sabah saatlerinden itibaren partili arkadaşları ve Ordu'dan gelen yüzlerce kişilik kalabalık beklemeye başladı. Enginyurt saat 09.00 sıralarında cezaevi girişine geldi. Burada cezaevi arkadaşları ve cezaevi çalışanlarıyla vedalaşan Enginyurt daha sonra dışarı çıktı. Davul-zurna eşliğinde karşılanan Enginyurt çıkarken konfetiler atıldı. İHA muhabirinin sorusunu cevaplayan Enginyurt, "Özgürlük güzel bir şey, Allah hiç kimseyi özgürlüğünden alıkoymasın, dostları bir aradagörmek güzel. İnşallah siyasete tekrar devam ederek Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlardan kurtulmasına hizmet edeceğim" dedi.

Enginyurt ve beraberindekiler daha sonra yüzlerce araçtan oluşan konvoyla Kalecik'ten ayrıldı.

Enginyurt, 2000 yılında MHP'li Devlet eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun arabasını yumruklamış, koruma polislerini darp etmişti. Enginyurt bu olaydan dolayı önce 10 bin 500 lira tazminata mahkum oldu ardından da ''Siyasi hakları kullanmaktan men" suçundan 20 ay hapis cezasına çarptırıldı. Uzun süredir yurt dışında bulunan Enginyurt Türkiye'ye dönüşünde tutuklandı. Enginyurt, 8 ay olarak belirlenen cezasını Kalecik Yarı Açık Cezaevi'nde tamamladı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel