Mahalleleri kadınlar yönetsin!

Trabzon Kadın Platformu yerel yönetimlerin kadınların elinde olması için çalışma başlattı. “40 Mahalle 40 Kadın Muhtar” kampanyası Trabzon'da gerçekleştirildi. Kadın Platformu adına bir açıklama yapan İnci Emirzeoğlu, “Kampanyamızın amacı; kadınların yere

Mahalleleri kadınlar yönetsin!
Trabzon Kadın Platformu yerel yönetimlerin kadınların elinde olması için çalışma başlattı. “40 Mahalle 40 Kadın Muhtar” kampanyası Trabzon'da gerçekleştirildi.

Kadın Platformu adına bir açıklama yapan İnci Emirzeoğlu, “Kampanyamızın amacı; kadınların yerel seçimlere aday olarak katılımlarını sağlamak, kamuoyunda kadınların siyasette etkin yer almalarının önemi konusunda farkındalık yaratmak ve desteklerini sağlanmaktı.

Bu proje kapsamında Trabzon'un 40 mahallesinde kadınlara ulaştık. Kadınlarımızla vatandaşlık eğitimleri yaptık. Bu eğitimlerin ardından mahallelerimizden kadın muhtar adayları çıktı.

Ka.der (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği) tarafından muhtar adaylarımıza verilen “Yerel Yönetimler Kadın ve Siyaset” konulu 3,5 gün süren eğitim kapsamında muhtar adaylarımızla bir araya geldik. Önümüzdeki aylarda yapılacak olan yerel seçimlerde, kadın muhtar adaylarımız siyasetin ilk basamağı ve halka en yakın birim olan mahalle muhtarlıklarını kazanarak kent yönetiminde söz sahibi olacaklar, mahallelerinin sorunlarına çözüm üretecekler.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi kentimizde de kadınların kent yaşamında farklı talepleri ve gereksinimleri olduğunu gören, bunlara çözüm önerileri sunabilen bir yerel yönetim anlayışının gelişmesine ihtiyaç vardır. Bunun içinde siyasal kararlarda kadınların söz sahibi olması gerekmektedir. Kadınların sorunlarının çözümü, kadın bakış açısına sahip kadınların siyasete katılımıyla söz konusu olacaktır. Katılımcı ve güçlü bir demokrasi toplumu oluşturan her iki cinsin de eşit temsili ile mümkündür. Bu; kadınların yerel siyasette görünür kılınması, kamusal ve kentsel hizmetlerden eşit koşullarda yararlanması ve karar noktalarında temsili ile mümkün görülmektedir. Bu nedenle;

Şehrimizde; yerel yönetimlerde görev almaya, birikim ve deneyimlerini şehrimizin gelişimine, kalkınmasına sunmaya, bu kentin yönetiminde söz sahibi olmaya hazır olan birçok kadın, siyasi partilere adaylık başvurusunda bulunmuştur. Kadın Platformu olarak siyasi partilerden talebimiz, kadınları seçilecek sıralardan aday göstermeleridir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler