Lojistik merkeze Gümüşhane tepkisi

Gümüşhane’de çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lar ortak bir açıklama yaparak Gümüşhane’yi mağdur edecek Lojistik Merkezi projesine tepki gösterdi.Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, CHP İl Ba

Lojistik merkeze Gümüşhane tepkisi

Gümüşhane’de çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lar ortak bir açıklama yaparak Gümüşhane’yi mağdur edecek Lojistik Merkezi projesine tepki gösterdi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, MHP İl Başkan Yardımcısı Vedat Soner Başer, Saadet Partisi İl Başkanı Avukat Akın Demir, GTSO Başkan Yardımcısı Elbeyi Gergin, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Temsilcisi Muhlis Atalay, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gazeteciler Cemiyeti Temsilcisi Turan Tuğlu, Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Yusuf Kullukçu, Memur -Sen Başkanı Veli Ağaç, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Temsilcisi Hülya Aydın, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan, Gümüşhane Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Niyazi Gül, Gümüşhaneli Genç İş Adamları Deneği Başkanı Abdullah Yavuz, GÜSİAD Şube Başkanı Murat Akçay, Mühendis ve Mimar Odası Şube Başkanı Serkan Öztürk tarafından imzalanan ortak açıklamada Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın Rize’nin Of-İyidere Vadisine lojistik merkezi yapılacağı ve ipek yolu projesinin bu kapsamda canlandırılacağı açıklamasına tepki gösterdi.

“GÜMÜŞHANE’Yİ MAĞDUR EDECEK LOJİSTİK PROJELERİNİ İSTEMİYORUZ”

Açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın Rize’de yaptığı bir basın toplantısında İpekyolu Projesi’nin canlandırılması çerçevesinde Ovit Projesi’ni merkez olarak gösterdiği, Bakan Yazıcı’nın Rize, Of - İyidere Vadisi’ne lojistik merkez kurulacağını açıkladığı hatırlatarak, “Rize Of İyidere Vadisine kurulması düşünülen Lojistik merkezinin Gümüşhane’yi, Gümüşhane nakliyeci ve esnafını baypas ederek, mağduriyete sebep vereceğinden endişe duymaktayız. Tarihi bilgi ve belgelerle sabittir ki, Doğu ile Karadeniz’i birbirine bağlayan tarihi İpek yolu güzergâhı Gümüşhane’den geçmektedir. Tarihi gerçeklerin dışında yeni bir ipek yolu güzergâhı geliştirilmesini ve yapılacak olan Lojistik merkezle ve Ovit projesi ile Gümüşhane’nin baypas edilmesine sebep olacak çalışmaları tepki ile karşılıyoruz.

Böyle bir proje ve güzergâh, tarihi gerçeklerle hiçbir zaman bağdaşmayacaktır. Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’nin en önemli limanlarından olan Trabzon Limanı merkezli bir lojistik merkezin Trabzon’a kurulması bütün Doğu Karadeniz için en makul bir tercih olacaktır. Gümüşhane’den geçecek demiryolunu engelleyecek, ipek yolu çalışmalarını sekteye uğratacak, Gümüşhane’den geçen karayolundaki nakliye zincirini azaltacak hiçbir projeyi kabul etmiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler