KTÜ'ye bağlanan köprüye tepki

 Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Semih Peker, “Trabzon kenti önemli bir hidrolojik havza içerisindedir. Kentimizin kuzeyinden geçen sahil yolu, Moloz mevkiindeki Kadınlar Pazarı, balıkhane, havalimanı gibi yerleşkeler ne yazık ki akarsu

KTÜ'ye bağlanan köprüye tepki

 Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Semih Peker, “Trabzon kenti önemli bir hidrolojik havza içerisindedir. Kentimizin kuzeyinden geçen sahil yolu, Moloz mevkiindeki Kadınlar Pazarı, balıkhane, havalimanı gibi yerleşkeler ne yazık ki akarsu yatakları üzerine kurulmuştur. Bu durum akarsuların denize sağlıklı olarak kavuşmasını engellemekte ve sık sık tıkanmalara, bunun sonucunda su baskınlarına neden olmaktadır” dedi.

Peker, açıklamasında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde KTÜ C kapısında yaşanan kaza sonrası öğrencilerin can güvenliği açısından Konaklar Mahallesi tarafından KTÜ'ye yapılan köprünün alt kısmı doldurularak tamamen aceleci davranılmıştır. Bu köprü proje ile yapılmalıdır Aksi takdirde bu bir katliamdır.DSİ gibi teknik kamu kurumlarına çok yakın konumda olan ve bünyesinde çok sayıda bilim adamı bulunduran KTÜ gibi bir kurumun gözü önünde vadi doldurularak yapılmış, üniversite ile Konaklar Mahallesi bağlantı yolu aceleyle oluşturulan bir yol olup bilimsel bir proje uygulaması değildir. Oysaki 2006 yılı 27 sayılı Başbakanlık genelgesine göre DSİ, dere yataklarından sorumlu tek kurum olup sorumluluğunu ve gereğini acilen yerine getirmelidir. 2–2,5 km beslenim havzasına sahip olan bu derenin hidrolojik verileri ışığı altında projelendirilerek bağlantı yolunun yapılması gerekmektedir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler