KTÜ'lü öğrencilerden protesto

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni (KTÜ) ziyaret eden İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, rektörlük önünde üniversite yönetimini protesto eden bir grup öğrencinin sloganlarıyla kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı. Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere T

KTÜ'lü öğrencilerden protesto

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni (KTÜ) ziyaret eden İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, rektörlük önünde üniversite yönetimini protesto eden bir grup öğrencinin sloganlarıyla kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon'a gelen İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen'i ziyaret ederek bir süre baş başa görüştü. Ziyaretin ardından Rektör Özen, Büyükelçi Baird'i uğurladığı sırada rektörlük önünde oturma eylemi yapan bir grup öğrenci tarafından slogan atılarak protesto edildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirmek istedikleri etkinliğe izin verilmemesi üzerine üç gündür rektörlük önünde oturma eylemi yapan öğrencilerin protestolarından Rektör Özen'i ziyaret eden İngiliz Büyükelçisi Baird de nasibini aldı. Büyükelçi Baird rektörlük binasından ayrıldığı ve aracına bineceği sırada öğrenciler ellerindeki pankartlarla slogan atarak hem Büyükelçi Baird'i hem de Rektör Özen'i protesto etti. Öğrenciler, etkinliklerine izin vermediği için protesto ettiği üniversite yönetimini,

İngiliz Büyükelçisi'nin ziyaretiyle ilgili olarak da emperyalistlerle işbirliği yapmakla suçladı.

Olayın şaşkınlığını yaşayan Büyükelçi Baird aracıyla hızla olay yerinden ayrıldı.

Protestocu öğrencilere güvenlik görevlileri müdahale etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel