KTÜ'lü 31 öğrenci beraat etti

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'i, Karadeniz Teknik Üniversitesini (KTÜ) ziyareti sırasında protesto edip ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle yargılanan 31 öğrenci beraat etti. Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkeme

KTÜ'lü 31 öğrenci beraat etti

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'i, Karadeniz Teknik Üniversitesini (KTÜ) ziyareti sırasında protesto edip ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle yargılanan 31 öğrenci beraat etti. 

Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan ve üniversite öğrencisi olan 31 sanıktan 8'i katıldı. Diğer sanıklar ise gelmedi. 

Duruşmada son savunmaları sorulan sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. 

Davayı karara bağlayan mahkeme, Büyükelçi Levy'i protesto ederek 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıkların tamamının beraatına hükmetti. 

Karar sonrası KTÜ Makine Mühendisliği Bölümü önünde toplanıp İsrail aleyhine ve Filistin lehine dövizler açan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, Rektörlük önüne kadar yürüdü. 

Öğrencilerden Fidel Çakmak burada grup adına yaptığı açıklamada, 4 Kasım 2009'da bölgeyi ve üniversiteyi ziyaret etmek için gelen Büyükelçi Levy'i yumurtalarla karşılayarak üniversiteye sokmadıklarını belirterek, olay sonrası 31 öğrenci hakkında, 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığını anımsattı. 

Mahkemenin ise yapılan eylemi demokratik haklar çerçevesinde değerlendirilerek 31 öğrencinin beraatını kararlaştırdığını söyleyen Çakmak, karara rağmen KTÜ Rektörlüğünün bu öğrencilerden 10'una çeşitli cezalar verdiğini dile getirdi. 

Çakmak, arkadaşlarına verilen cezaların geri çekilmesini istediklerini bildirdi. 

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. 

Diğer yandan, mahkemece ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etme'' suçundan beraatlarına karar verilen 31 öğrenci hakkında, aynı olayda ''polis ve özel güvenlik görevlilerine görevlerini yaptırmamak için direndikleri'' gerekçesiyle, 8 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle açılan bir başka davanın ise sürdüğü belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel