KTÜ'de doktorlar zehirlendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde görev yapan doktor ve sağlık personeli bugün öğlede personele çıkan yemekten zehirlendi.Hastanenin yemekhanesinde yedikleri yemekten sonra mide bulantısı ve kusma ve yüksek ateş şikayetiyle meslektaşlarına başvuran doktor

KTÜ'de doktorlar zehirlendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde görev yapan doktor ve sağlık personeli bugün öğlede personele çıkan yemekten zehirlendi.

Hastanenin yemekhanesinde yedikleri yemekten sonra mide bulantısı ve kusma ve yüksek ateş şikayetiyle meslektaşlarına başvuran doktor ve sağlık personeli tedavi altına alındı..

2-3 SAAT SONRA FENALAŞTILAR
Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne bağlı Farabi Hastanesi'nin çeşitli servislerinde görev yapan doktorlar öğlen hastanenin yemekhanesinde yedikleri kızarmış tavuk, çorba, pilav ve yaş pasta'nın ardından fenalaştılar. Yedikleri yemekten yaklaşık 2-3 saat sonra mide bulantısı, kusma ve yüksek ateş şikayetiyle acil servise başvuran doktor ve sağlık personeli sayısı kısa sürede 60'ı buldu. Meslektaşları tarafından tedavi altına alınan yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alınan doktor ve sağlık personeli hastanenin çeşitli servislerinde tedavi altına alınarak serum verilmeye başlandı.

TEDAVİ ALTINA ALINDILAR
Hastane başhekimi Prof Dr.Teyfik Özlü, hastanede yaşanan zehirlenme vakasını doğrulayarak, “Maalesef arkadaşlarımız öğlen yedikleri yemekten sonra yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetiyle tedavi altına alındılar. Yedikleri yemekten zehirlendiklerini sanıyoruz. Sayılarının tam olarak ne kadar olduğunu bilmiyorum. Şu an hastanede 30'a yakın doktor ve sağlık personeli tedavi altında bir o kadarda ayakta tedavi gördü. Çoğu personelimizde mesaisi dolduğu için gitmişti. Yemekhaneden 100 den fazla personelimiz yararlanıyor. Onların durumlarını bilmiyoruz” dedi

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Doktor ve sağlık personelinin zehirlenmesinin altındaki nedeni araştırdıklarını belirten Başhekim Özlü, “Yemekhanemizde çıkan yemekten zehirlendiklerini sanıyloruz. Bunun belirlenmesi için araştırma yapıyoruz. Yemekhane de yemekler ihale ile verilen özel bir şirket tarafından çıkarılıyor. Yaşanan bu durumun ortaya çıkarılması için soruşturma başlattık” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel