KTÜ Kolektifinden açıklama

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi Sözcüsü Zübeyde Makar, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'i protestolarının Filistin halkının acısını kendi yüreğinde hisseden, sömürgeciliğe karşı duran herkes adına üniversite gençliğinin onurlu

KTÜ Kolektifinden açıklama

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi Sözcüsü Zübeyde Makar, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'i protestolarının Filistin halkının acısını kendi yüreğinde hisseden, sömürgeciliğe karşı duran herkes adına üniversite gençliğinin onurlu bir direniş sürdüren Filistin halkına yolladığı bir selam olduğunu söyledi.

Makar, beraberindeki iki kolektif üyesiyle birlikte Eğitim-Sen Trabzon Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, Büyükelçi Levy'in 4 Kasımda KTÜ Rektörlüğünü ziyareti sırasında gerçekleştirdikleri protestonun hem Türkiye'de hem de Ortadoğu ülkelerindeki yayınlarda gündem olduğunu belirterek, ''Protestonun ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve ülkemizdeki kimi kurum ve kişiler tarafından farklı açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalardan en dikkat çekeni protestonun muhatabı olan İsrail devletinin sözcüsünün 'Trabzonvari bir saçmalık' nitelemesiydi. Sanırız İsrail devletinin sözcülerine katliamdan, savaş çığırtkanlığından ve yayılmacılıktan ibaret olan kısa tarihlerini ve bu günlerini hatırlatmak gerekiyor. Çoluk çocuk, genç yaşlı demeden yıllardır binlerce insanı füzelerle, misket bombalarıyla, ağır silahlarla katledenlerin, kendilerine yumurta atılmasını saçmalık olarak adlandırılması tam bir deli saçmasıdır'' dedi.

Yaptıkları protestonun hedefinin İsrail devletinin Filistin halkına on yıllardır kan kusturan katliam çizgisi, yayılmacı politikaları ve bütün emperyalistler olduğunu ifade eden Makar, ''O yüzden Rize Belediye Başkanının çıkışı ya da Başbakanın 'one minute' şovuyla asla bir tutulamaz. Rize Belediye Başkanı eğer büyükelçiye yönelik çıkışında samimiyse, önce bir taraftan İsrail'e yönelik göstermelik gerilimler çıkaran fakat, milyon dolarlık ihaleler ve askeri anlaşmalar yapmaktan geri durmayan partisi AKP'den istifa etmelidir. Bu protesto Filistin halkının acısını kendi yüreğinde hisseden, sömürgeciliğe karşı duran herkes adına üniversite gençliğinin onurlu bir direniş sürdüren Filistin halkına yolladığı bir selamdır'' diye konuştu.

Makar, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'in dünya halklarına kan kusturan ülkelerin temsilcilerini üniversitede ağırlama anlayışından vazgeçmesi gerektiğini, İsrail Büyükelçisine kahve fincanı hediye edeceğine, Filistinli gençlerin ücretsiz eğitimlerini üstlenmesini, Filistin'e yardım malzemeleri göndermesi istediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler