Kredi ve kart taksiti için son 15 gün

Yeni düzenleme, bu tarih öncesi yapılmış harcamaları ve kredi kullanımlarını etkilemeyecek.Ban­ka­cı­lık Dü­zen­le­me ve De­net­le­me Ku­ru­mu (BDDK) Baş­ka­nı Mu­kim Öz­te­kin, kre­di kart­la­rıy­la tü­ke­ti­ci kre­di­le­ri­ne ge­ti­ri­len sı­nır­la­ma­l

Kredi ve kart taksiti için son 15 gün

Yeni düzenleme, bu tarih öncesi yapılmış harcamaları ve kredi kullanımlarını etkilemeyecek.

Ban­ka­cı­lık Dü­zen­le­me ve De­net­le­me Ku­ru­mu (BDDK) Baş­ka­nı Mu­kim Öz­te­kin, kre­di kart­la­rıy­la tü­ke­ti­ci kre­di­le­ri­ne ge­ti­ri­len sı­nır­la­ma­lar­dan dü­zen­le­me ön­ce­sin­de alın­mış ya da ye­ni­den ya­pı­lan­dı­rıl­mış ih­ti­yaç kre­di­le­ri­ni kap­sa­ma­ya­ca­ğı­nı bil­dir­di.

15 gün­lük fır­sat

Bu­na gö­re BDDK teb­liğ­le­ri ya­yım­la­na­na ka­dar­ki dö­nem­de uzun va­de­li tü­ke­ti­ci kre­di­si alan­lar ile kre­di kar­tı tak­sit­le­ri­ni uzun va­de­ye ya­yan­lar ye­ni ge­le­cek sı­nır­la­ma­lar­dan et­ki­len­me­ye­cek. Öz­te­kin ye­ni dü­zen­le­me­yi en geç 15 gün içe­ri­sin­de çı­kar­ma­ya ça­lı­şa­cak­la­rı­nı söy­le­di. Bu da özel­lik­le baş­ta oto­mo­bil, be­yaz eş­ya ve mo­bil­ya­cı­lar ol­mak üze­re sa­tı­cı­lar­la tü­ke­ti­ci­le­re 15 gün­lük fır­sat ka­pı­sı açı­yor.

Stok­lar eri­ye­bi­lir

BDDK dü­zen­le­me tas­la­ğı­nın ön­ce­den ya­yın­lan­ma­sı­nı fır­sa­ta çe­vir­me­ye baş­la­yan oto­mo­bil, be­yaz eş­ya ve mo­bil­ya­cı­lar dü­zen­le­me­de­ki va­de ve ana­pa­ra sı­nır­la­ma­la­rı­nı tü­ke­ti­ci­le­re an­la­tıp sa­tış­la­rı­nı ar­tır­ma­ya ça­lı­şı­yor.

BDDK dü­zen­le­me­si ya­yın­lan­ma­dan oto­mo­bil ala­cak va­tan­daş­lar öde­me­nin ta­ma­mı için ta­şıt kre­di­si kul­la­na­bi­li­yor. Bu­na kar­şı­lık dü­zen­le­me­nin ya­yın­lan­dı­ğı gün ay­nı oto­mo­bil için sa­de­ce yüz­de 70'i ora­nın­da kre­di kul­la­nı­lır­ken yüz­de 30'luk be­de­lin cep­ten öden­me­si ge­re­ke­cek. Fir­ma­lar stok­la­rı­nı erit­mek için BDDK tas­la­ğı­nı fır­sat ola­rak gö­rü­yor.

BDDK taksiti son anda aya çevirdi

*BDDK Baş­ka­nı Mu­kim Öz­te­kin, yap­tık­la­rı et­ki ana­liz­le­ri so­nu­cun­da kre­di kar­tı­na ge­ti­ri­le­cek sı­nır­la­ma­da 9 ayın uy­gun ola­ca­ğı­na ka­rar ver­dik­le­ri­ni be­lir­tir­ken bu sı­nı­rı tas­la­ğa ön­ce "k­re­di kar­tın­da sı­nır 9 tak­sit­ti­r" şek­lin­de yaz­dık­la­rı­nı söy­le­di.

An­cak top­lan­tı­nın bi­ti­mi­ne ya­kın bir sü­re­de, bir ku­rul üye­si­nin du­ru­mu fark edip ken­di­le­ri­ni uyar­dı­ğı­nı be­lir­ten Öz­te­kin, "E­ğer ya­sa ‘9 tak­si­t' ifa­de­siy­le çık­say­dı ba­zı ban­ka­lar 9 tak­si­ti ör­ne­ğin 3 yı­la ya­ya­bi­lir­di. Üye­miz bu­nu fark et­miş, hak­lı bul­duk sı­nı­rı ‘9 ay' ola­rak de­ğiş­tir­di­k" de­di.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler