Köylü baz istasyonuna kavuştu

Kış aylarında karayolu ulaşımının çoğu zaman kapalı olduğu bölgede cep telefonlarının da çekmediğini söyleyen köylüler Turkcell'in Kostan Dağı ve Ayliya tepesine kurduğu baz istasyonu, Yayladere ve Kaletaş köylerine kurduğu aktarıcı direkler ile vadinin t

Köylü baz istasyonuna kavuştu
Kış aylarında karayolu ulaşımının çoğu zaman kapalı olduğu bölgede cep telefonlarının da çekmediğini söyleyen köylüler Turkcell'in Kostan Dağı ve Ayliya tepesine kurduğu baz istasyonu, Yayladere ve Kaletaş köylerine kurduğu aktarıcı direkler ile vadinin tamamının kapsama alanına girdiğini söylediler.

Kurulan baz istasyonu ve aktarıcı direkler ile Sarıçiçek Köy Odaları'nın da yer aldığı ve turizm potansiyeli olan bu bölgede yer alan Süle, Pehlivantaşı, Yeniyol, Akgedik, Geçit, Harmancık, Arzular, Kabaköy, Yitirmez, Erdemler, Dölek, Ballıca, Kaletaş, Söğütağıl, Süngübayır, Yayladere, Sarıçiçek, Ardıç, Tandırlık, Demirören, Akhisar, Yağmurdere, Şephane, İkiz, Aşağı ve Yukarı Yuvalı, Çorak, İncesu, Bandırlak, Akocak, Beşoba, Dumanlı köyleri ve bölgedeki tüm Gümüşhane-Trabzon Yaylaları bu hizmetten yararlanacak.

Ayliya Tepesi ve Kostan Dağı Baz İstasyonları dün Demirören ve Akhisar Köylerinden katılan çok sayıda vatandaşın alkışlarıyla açıldı. Ellerindeki cep telefonları İstanbul'daki yakınlarını arayan köylüler, baz istasyonun kurulmasına ön ayak olan Birol Hayal ve İsmail Hayal'a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel