Kocasını öldüren kadına 1,5 yıl

Rize'de, başka bir kadınla ilişkisi olduğu ve kendisine ''beni vur'' diyerek silah doğrulttuğu öne sürülen kocasını, aralarında yaşanan arbedede tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kadına 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, bir daha suç işlem

Kocasını öldüren kadına 1,5 yıl

Rize'de, başka bir kadınla ilişkisi olduğu ve kendisine ''beni vur'' diyerek silah doğrulttuğu öne sürülen kocasını, aralarında yaşanan arbedede tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kadına 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, bir daha suç işlemeyeceği kanaatiyle kadının cezasını erteleyerek, tahliyesine karar verdi.

Rize Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Rize L Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan ve eşi A.T'yi  (28) öldürdüğü iddia edilen sanık M.T  (24) getirildi. Ölen A.T'nun babası şikayetçi Z.T  ve avukatı S.K  ile sanık avukatı Ü.P  de duruşmada hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı S.Ö  6 yıldır evli olan ve 2 çocuğu bulunan T. çiftinin, ailelerinin rızası olmadan evlendiğini, ancak son döneminde taraflar arasında şiddetli geçimsizlik yaşandığını ve ekonomik sorunları da olan maktulün eşinden kurtulmak için bahane aradığını anlattı.

Terk edilme korkusu yaşayan ve kendisini eşinin ailesine kabul ettirmek isteyen M.T 'nun, bu süreçte kendisini arayan bir erkekle birkaç kez telefonda görüştüğünü iddia eden Ö, A.T'nun da Almanya'da bulunan bir çocuğu olan ''Leyla'' isimli bir kadın ile internette sohbet ettiğini ve evlenmeyi düşündüğünü belirtti.

Çiftin bu nedenle evliliklerinde sorunlar yaşadığını, 06 Temmuz 2009'da belinin ağrıdığı gerekçesiyle A.T 'nun eve gelerek ''Leyla'' ile internette görüşmeye çalıştığını ifade eden Cumhuriyet savcısı Öztürk, aynı gün M.T 'nun söz konusu kadınla konuşup kocasının onunla parası için evleneceğini söylemesi üzerine bu kadının kocasından ilgisini çektiğini söyledi.

Ardından A.T 'nun ''Leyla'' ile bağlantı kuramayınca tabancasını çıkartarak ''Ben öldüm bittim, beni vur'' diyerek Melek Topçu'nun üzerine yürüdüğünü belirten Ö, bu sırada M.T 'nun önce yatak odasına sonra da mutfağa kaçtığını bildirdi.

Öztürk, A.T 'nun, eşinin arkasından giderek silahı kendisine doğrultarak ateş alması için çaba sarf ettiğini, bu sırada korkarak silahı kocasının göğsünden uzaklaştırmak isteyen M.T 'nun hamlesi üzerine tabancanın ateş aldığını söyledi.

A.T 'nun ölmesinin ardından M.T 'nun durumu komşusuna bildirdiğini anlatan Ö.  eşini sevdiği anlaşılan kadının, 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi öngören ''bilinçli taksirle öldürme'' suçundan, indirim yapılarak cezalandırılmasını ve tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliyesini istedi. Cumhuriyet savcısı Ö., sanığın ''6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etme'' suçundan da suçun unsurları oluşmadığı için beraatını talep etti.

-TARAF AVUKATLARININ BEYANLARI VE KARAR-

Mütalaaya ilişkin diyeceği sorulan sanık avukatı Ü.P , Cumhuriyet savcının bilinçli taksir nitelemesine katılmadığını, olayda müvekkilinin bir kastı bulunmadığını ve intihar etmek isteyen maktulün bunu M.T aracılığıyla yapmaya çalıştığını savundu.

Şikayetçi tarafın avukatı S.K  ise mütalaaya katılmadığını, A.T 'nun intihar etme isteğinde olduğu yönündeki nitelemeyi kabul etmediklerini belirterek, sanık hakkında, başka erkekle internette sohbet ettiği de dikkate alınarak, kasıt hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti Melek Topçu'yu taksirle A.T'nun ölümüne neden olmak suçundan önce 3 yıl hapse çarptırdı.

M.T 'nun, eşinin ölebileceğini öngörmesi gerektiğini dikkate alarak cezayı 4 yıla çıkartan heyet, ardından sanığın cezasını, iyi hali ve olayın oluş şeklini dikkate alarak 1 yıl 8 aya indirdi.

Bu cezayı da sanığın bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşması nedeniyle erteleyen heyet, sanığın bu suçtan tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliye edilmesine karar verdi. M.T , ''Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etme'' suçundan ise beraat etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel