Kızılcık Gazilerle bir araya geldi

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesinin yeni binasının açılış töreni dolayısıyla kente gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı emekli albay Şükrü Tandoğan ve 52 şubenin başkanı ile Karadeniz Teknik Üniv

Kızılcık Gazilerle bir araya geldi

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesinin yeni binasının açılış töreni dolayısıyla kente gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı emekli albay Şükrü Tandoğan ve 52 şubenin başkanı ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri'nde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Burada konuşan Kızılcık, Kıbrıs ve Kore'de yakın tarihin kilometre taşı niteliğindeki barışçıl amaçlı müdahalelerde bulunan vefakar ve cefakar gazilere ve gazi yakınlarına teşekkür ederek, şöyle dedi:
''Genç Cumhuriyetin önündeki engeller bunlarla sınırlı değildi. Su uyur düşman uyumaz düşüncesinden hareketle yine son döneme baktığımızda bu milletin hangi soydan geldiğine, hangi inançtan geldiğine bakmaksızın, tabiri caizse et ile tırnak misali olmuş insanlarını birbirinden ayırmak için uğraşan, mücadele eden şer güçlerine karşı bildiğiniz gibi uzun zamandır bir mücadele veriyoruz. Yine bu mücadelede gözünü kırpmadan vatanı, milleti, Cumhuriyeti için kendisini feda eden gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesinde biz bu genç Cumhuriyeti, bizlere emanet edilen Cumhuriyeti yaşamaya ve yaşatmaya ant içtik.''
Bu mücadelede büyük kahramanlıklar gösteren gazilere teşekkür eden Kızılcık, şöyle devam etti:
''Biz Ulu Önder'in bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkabilmek için huzur içinde bilimsel ve fikirsel alanda mücadele etmek istiyoruz, ama namusumuza yani vatanımıza bir saldırı, bir yan bakış olduğunda da kendi canımızı dahi feda etmekten hiç ama hiç şüphe etmeyiz. Tabii ki bu inancı ve düşünceyi geçmişimizden, sizlerden ve Ulu Önder'in bizlere hedef olarak göstermiş olduğu geleceğimizden alıyoruz. Nitekim büyük devletlerin ve milletlerin geçmişine baktığımızda temel özelliklerinden, değerlerinden birinin geçmişine sahip çıkmak olduğunu görüyoruz.''

Kızılcık, yurt dışında bulunduğu dönemlerde onların da özellikle imparatorluklar yaşamış, kurmuş ve devam ettirmekte olan ülkelerin şehitlerine ve gazilerine nasıl sahip çıktıklarını bizzat gördüğünü anlatarak, ''Bizler de imparatorluk kurmuş ve Cumhuriyeti ilelebet yaşatma arzusu ve kararlılığı içerisinde olan genç Cumhuriyetin yöneticileri ve vatandaşları olarak geçmişimize, şehit ve gazilerimize geçmişte olduğu gibi bugün de sahip çıktığımızı, gelecekte de sahip çıkacağımıza olan inancımızı ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.

-GENEL BAŞKAN TANDOĞAN-

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Tandoğan da Cumhuriyet ve vatanın ilelebet devam etmesi için çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Trabzon halkı bize son derece yakınlık gösteriyor. Biz burada gazi olduğumuzu biraz daha iyi hissediyoruz. Bizim beklediğimiz halktan sıcak sevgi ve saygıdır. Biz öncelikle bunu görmek istiyoruz, maddiyat bizim için çok geri plandadır. Biz savaşa hiçbir maddi düşünce taşımadan, vatan sevgisiyle gittik. Savaştan vatana hizmet etmenin mutluluğuyla geri geldik. O mutluluğu halen taşıyoruz. Vatana savaş meydanlarında elinde silahla hizmet etmenin mutluluğu diğer konularda hizmet etme mutluluğuyla aynı kabul edilemez.''

Tandoğan, Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıl dönümü dolayısıyla yarın Trabzon'da düzenlenecek anma törenine de katılacaklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından Tandoğan, Vali Kızılcık'a derneklerinin Trabzon şubesinin açılması konusunda yaptığı katkılardan dolayı plaket sundu.
Törende ayrıca Of Kaymakamı Tuncay Sonel ve İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi'ye de derneğe katkılarından dolayı plaket sunuldu.
Emniyet Müdürü Feridun Boz da Tandoğan'a plaket verdi.
Etkinlik, KTÜ kolbastı ve horon ekiplerinin gösterilerinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler