Kızılay'a Trabzon'da yeni kan toplama aracı

Trabzon Valisi Abdil Celi Öz , Bölge Kan Merkezi ve Kan Bağış Otobüslerinin açılışını yaptı.Açılış törenine Trabzon Belediyesi Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş,  Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Baro Başkanı Mehmet Şentürk

Kızılay'a Trabzon'da yeni kan toplama aracı

Trabzon Valisi Abdil Celi Öz , Bölge Kan Merkezi ve Kan Bağış Otobüslerinin açılışını yaptı.

Açılış törenine Trabzon Belediyesi Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş,  Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Baro Başkanı Mehmet Şentürk , Kızılay  Başkanı Fuat Adıgüzel ve diğer kurum amirleri katıldı.

Sağlık hizmetlerindeki yaşanan dönüşüm ve değişime değinen Vali Abdil Celil Öz
 “Dünyada ve ülkemizde devletin hizmet anlayışında köklü bir değişiklik yaşanıyor. Devlet temel  kamu hizmetlerin dışındaki hizmetlerde düzenleyen, denetleyen kural koyan ve bu hizmetlerin yürütülme sürecini sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle beraber yürüten farklı bir anlayışı Türkiye’de hızlı yaşıyoruz. Türkiye geçmişteki kan ve ilaç konusundaki kuyrukları ve sıkıntıları geride bıraktı. Bugün bu anlamda önemli bir hizmet standardını yakaladık. Ve daha da iyisine doğru gidiyoruz.  Afet acil durum yönetimi ile ilgili de 1999 depremlerinden sonra Türkiye de hem afet yönetim hem de afet öncesi ve sonrası için önemli çalışmalar yapıldı” dedi.

KIZILAY HEM ÜLKEMİZDE HEM DE DÜNYADA TÜRKİYE’NİN GURURU OLMAYA DEVAM EDİYOR

Kızılay’ın Afet ve acil durum hazırlığı ve müdahalesinde önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Öz,  “Kızılay hem ülkemizde hem dünyanın dört bir tarafında Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Sağlık alanında özellikle kan ürünlerinin temini konusunda kan ve kan ürünleri yönetmeliği ve protokol ile beraber kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapıyor.  Bunun güzel örneğini Bölge Kan Merkezi’mizde ve Kızılay Genel Merkezi’nden buraya getirilen araçlarda görüyoruz. İlimizde, ülkemizde olduğu gibi Afet Acil durum yönetiminin  belirli bir koordinasyon çerçevesinde yürütülmesi ile ilgili hem 112 Acil Çağrı Merkezi ( Avrupa’da 112, Amerika’da 911 olarak bildiğimiz bütün acil çağrıların tek merkezden yönetilme sistemi bazı şehirlerimizde uygulamaya konuldu.

img_8002.jpg

Önümüzdeki süreçte bu merkezi sistemi sağlayıp bu sistemin aktörleri olan Afet Acil Durum Müdürlüğümüzü,112 Ambulans servisimizi, İtfaiye, polis ve jandarma ile beraber Kızılay’ımızı ve diğer bu alanda çalışan birimlerimizi de bu koordinasyon içinde güzel  hizmet verecekleri bir mekanda çalıştıracağız” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE 1 MİLYON 800 BİN CİVARINDA OLAN KAN İHTİYACININ KIZILAY’IMIZ  1 MİLYON 450 BİNİNİ KARŞILIYOR

Bütün vatandaşlarımızı ve kurumlarımızı kan bağışı konusunda seferberliğe ve beraber  çalışmaya davet eden Vali  Öz, “Bu Kan Bağış araçlarımız ile Kızılay’ımız daha iyi hizmetleri yürütecekler. Türkiye’de 1 milyon 800 bin civarında olan kan ihtiyacının bugün itibariyle Kızılay’ımız  1 milyon 450 binini karşılıyor. Türkiye kan ihtiyacının tamamını karşılama yönünde emin adımlarla ilerliyor. Bu tesisler ve araçlar bu hedefe yaklaşmamızı ve ulaşmamızı sağlayacaktır. Araçlarımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

img_8058.jpg

Açılış konuşmasında Kızılay’ın önemine değinen Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, “Bütün dünya insanlığına depremde, afette, yangında felakette yurtiçi ve yurtdışında en hızlı çadırını kurduğu battaniyesini getirdiği, aş evlerini açtığını gördüğümüz her şeyiyle toplumu ve insanlığı kucaklayan öz değerlerimizden, hizmet organizasyonlarımızdan birisidir. Bu büyük kuruluşun bu bilinçle insan hayatını kurtarmak içinde “Bir Ünite Kan Bir Can “şuuru ve bilincinin bütün ülkeye bütün insanlığa yerleştirmeye gayret etmektedir” dedi.

Dualarla gerçekleştirilen açılışın ardından Vali ve beraberindekiler kan bağış araçlarını ve Bölge Kan Merkezi binasını gezerek incelemelerde bulundular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel