Karadenizli balıkçılar çok dertli

Ramazan dolayısıyla balığa talep arttı ancak Karadenizli balıkçılar balık yokluğundan şikayetçi. Gülyalı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İnan Sağlam, yaptığı açıklamada, vatandaşlardan gelen balık talebini karşılayamadıklarını söyledi. Ramazan ayında balık

Karadenizli balıkçılar çok dertli
Ramazan dolayısıyla balığa talep arttı ancak Karadenizli balıkçılar balık yokluğundan şikayetçi.
 
Gülyalı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İnan Sağlam, yaptığı açıklamada, vatandaşlardan gelen balık talebini karşılayamadıklarını söyledi.
 
Ramazan ayında balık talebinin arttığını vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti:
 
"Balıkçılar olarak zor günler geçiriyoruz. Ramazan ayı ile vatandaşın yoğun balık talebi var ama ne yazık ki balık yok. Sadece az miktarda istavrit ve mezgit balığı çıkıyor. Bu nedenle de talebi karşılayamıyoruz. Önümüzdeki süreçte de bir süre bu durum devam edecek gibi görünüyor."
 
Sağlam, vatandaşın zorunlu olarak havuz balıklarına yöneldiğini belirterek, "Havuz balıkları bizim ilgi alanımıza girmiyor ama vatandaş doğal olarak havuz balığına yöneldi. Çünkü diğer balık türleri çıkmıyor" ifadesini kullandı.
 
Ordulu balıkçı Burçin Doğan ise ramazan bitene kadar balığın bollaşmasını umut ettiklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel