Karadeniz ve Akdeniz birleşecek ama...

 ORDU’da yapım çalışmaları süren Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak yolda kamulaştırma sorunu hem vatandaşlara, hem de sürücülere zor anlar yaşatıyor. Karayolları ile vatandaşlar arasındaki kamulaştırma nedeniyle çıkan anlaşmazlıklar yüzünden tamamlanamayan

Karadeniz ve Akdeniz birleşecek ama...

 ORDU’da yapım çalışmaları süren Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak yolda kamulaştırma sorunu hem vatandaşlara, hem de sürücülere zor anlar yaşatıyor. Karayolları ile vatandaşlar arasındaki kamulaştırma nedeniyle çıkan anlaşmazlıklar yüzünden tamamlanamayan kavşak nedeniyle yol tek şeride düşünce, trafik kazaları yaşanmaya başladı.

Ordu’nun Karacaömer Köyü’nden geçen Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak olan duble yolun 10’uncu kilometresinde, kamulaştırma sorunu nedeniyle kavşak yapılamadı. Arazi sahiplerinin ve Karayollarının mahkemeye başvurması üzerine, kamulaştırma mahkeme kararıyla yapılabildi.

Bir ay önce gidiş-dönüş ikişer şerit olan yolda, yüklenici firma tarafından kavşak çalışması başlatıldı. Ancak bu kez de yolun karşı şeridinde yine kamulaştırma sorunu çıkınca, çalışmalar durdu. Bu nedenle kavşak çalışması nedeniyle tek şeride düşen yolda sürücülere zon anlar yaşıyor.

Köy sakinlerinden Burhan Baştu, Karayollarının çevrede yeterli önlemi almadığını ve kazaların yaşandığını iddia ederek, "Yol kullanılacak arazinin sahibiyle Karayolları mahkemelik oldu. Yolun genişleyip genişlemeyeceğini de bilmiyoruz. Yol tek şeride düştü, biz de merakla sonucu bekliyoruz" dedi.

Şükrü Aytekin ise, "Yolun Ordu-Ulubey istikametinde kamulaştırma mahkemece tamamlandı. Kavşak yol standartlara uygun hale getirilecek. Bize öyle bilgi geldi. Yalnız Karayolları bu kez de Ulubey-Ordu istikametinde bir fabrika sahibiyle kamulaştırmada anlaşamamış. O nedenle çalışmalar durdurulmuş vaziyette. Herkes şaşkınlık içinde" diye konuştu.

Karayolları yetkilileri ise Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak yolda sık sık kamulaştırma sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını, çalışmaları devam eden kavşaktaki sorunun çözülmesi içinde çalışıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler