Kar kalınlığı 1 metreye ulaştı

Hafta sonu GÜDAK mensupları ile birlikte gerçekleştirdiği zirve tırmanışının ardından Süleymaniye Kayak Merkezi'nde de incelemelerde bulunan Salihoğlu, yaptıkları tespitlerde kayak merkezi kurulması düşünülen bölgede yer yer bir metre, ortalama 60-70 sant

Kar kalınlığı 1 metreye ulaştı

Hafta sonu GÜDAK mensupları ile birlikte gerçekleştirdiği zirve tırmanışının ardından Süleymaniye Kayak Merkezi'nde de incelemelerde bulunan Salihoğlu, yaptıkları tespitlerde kayak merkezi kurulması düşünülen bölgede yer yer bir metre, ortalama 60-70 santimetre kar olduğunu belirterek, “Bu mevsimde birçok yerde kar yokken burada en az 60-70 santimetre kar var. Buda bizlere kayak merkezinin ne kadar kullanılabilir durumda olduğunu gösteriyor. O nedenle biran önce kayak merkezimizi tamamlayarak faaliyete geçirmeliyiz.” dedi.

Gümüşhane'nin merkez Süleymaniye mahallesinde kurulması düşünülen bölge 800 bin metrekarelik kayak alanı ve 2 bin 700 metrelik kesintisiz pisti ile aynı anda 2 bini aşkın insan kayak yapabileceği bir merkez. Süleymaniye mahallesi kayak merkezinde ayrıca geçtiğimiz yıllarda Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından yapılan ölçüm ve teknik analizler olumlu çıkmış, kayak merkezlerinde az rastlanılan bir kar kalitesine sahip olduğu da belirtilmişti.

Süleymaniye Kayak Merkezinin, Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye mahallesinde bulunması nedeniyle bölge ayrı bir özellik taşıyor. Geçtiğimiz ay bölgede yapılacak her türlü yerleşke ve diğer faaliyetlerin yer aldığı Koruma Amaçlı İmar Planı ve Kentsel Dönüşüm projesi hazırlanarak, Belediye Meclisinden geçirilmiş ve Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna havale edilmişti. Kurulun Şubat ayının son haftasında yapacağı toplantıda projenin detaylarını görüşmesi ve onaylaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel