Kanuni Bulvarı projesine başlandı

 Projeyi kazanan Alter - Eryol firmalarına yer teslimi yapıldı.  Yıl sonuna kadar projenin tamamlanması bekleniyor. 18 kilometre uzunluğundaki yola 2010 sonunda ya da 2011 başında kazma vurulması bekleniyor.  Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrü

Kanuni Bulvarı projesine başlandı

 

Projeyi kazanan Alter - Eryol firmalarına yer teslimi yapıldı. 

 

Yıl sonuna kadar projenin tamamlanması bekleniyor. 18 kilometre uzunluğundaki yola 2010 sonunda ya da 2011 başında kazma vurulması bekleniyor.

 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun projeleri arasında yer alan Kanuni Bulvarının yapımı için ilk adım atıldı. Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’a önümüzdeki günlerde yeni müjdelerimiz olacak” dedi.

 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrküçüoğlu, Karayolları Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, proje ihalesini alan Alter –Eryol ortak girişim grubu temsilcileri ve belediye başkan yardımcısı Cengiz Çolak ve ilgili birim amirlerinin de katıldığı bir toplantıyla  durum değerlendirmesi yapıldı.

 

Kanuni Bulvarıı proje yapımı için açılan ihaleyi kazanan Alter ve Eryol ortak Girişim gurubuna yer teslimi yapıldı.

 

Belediye Encümen salonunda yapılan toplantıda konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, Kanuni Bulvarı’nın Trabzon için çok önemli bir proje olduğunun altını çizerek, “Yaptığımız toplantıda Kanuni Yolu projesinin hızlı bir şekilde yapılması ve yürütülmesi kararına vardık. Projenin 2010 yılı sonuna kadar tamamlanarak kazma vurulacak bir duruma gelebilmesi için çalışmalarımızı süratli bir şekilde sürdüreceğiz. Bu dev projenin Trabzon’a kazandırılması için emeği geçen Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Bakanımız Faruk Özak’a, milletvekillerimize, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan’a, Karayolları Bölge Müdürümüz Zeynel Abidin Yeşil’e emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Karayolları Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil ise yaptığı açıklamada Kanuni Bulvarı Projesinin Trabzon’un trafiği için hayati önem arz ettiğini belirterek, “ Proje ihalesi tamamlamış olup yer teslimini yapmış bulunmaktayız. Projenin en kısa sürede tamamlanmasıyla birlikte yatırımla ilgili süreç başlayacaktır. Elimizden gelen özveriyi ve çalışmayı gerçekleştirerek bu yolu kentimize kazandıracağız. Trabzon’a hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Kanuni Bulvarı proje ihalesini alan Alter- Eryol Ortak Girişim Gurubu adına konuşan Atilla Özdikmen, ise böylesine önemli bir projeyi yürütecek olmaktan dolayı büyük bir gurur duyduklarını belirterek, “Uzun yıllar önce Tanjant yolunun ihalesine girmiştik Kısmet olmamıştı. Daha önce de Trabzon’un içme suyu ile ilgili hizmetlerimiz olmuştu. Kanuni Bulvarı yolu projesi de Trabzonluları olduğu gibi bizi de heyecanlandırdı. Gerçekten çok büyük bir proje. Planlayanlara, düşünenlere, bugünlere getirenlere teşekkür ediyorum. Böyle bir projeyi alıp yürütüyor olmaktan büyük bir gurur duymaktayım. Sözleşmeyi yaptıktan sonra hiç zaman kaybetmeden hemen işe başladık. Çok hızlı bir şekilde çalışıp bu yatırımın Trabzon’a kazandırılması için üzerimize düşen görevi yapmaya gayret göstereceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler