Kaçakcılara suçüstü baskın

Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Yusufeli ilçesi Bostancılar köyünde, Fransız uyruklu Jean Claude (67), Christian Michel (63) ile Alman uyruklu Klaus Gunter'in  (72),  kelebek yakalamakta kullanılan atraplakelebek yakaladığını gördü.Söz konusu

Kaçakcılara suçüstü baskın

Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Yusufeli ilçesi Bostancılar köyünde, Fransız uyruklu Jean Claude (67), Christian Michel (63) ile Alman uyruklu Klaus Gunter'in  (72),  kelebek yakalamakta kullanılan atraplakelebek yakaladığını gördü.

Söz konusu şahıslar araçlarıyla kaçarken jandarma ve Doğa ve Milli Parklar görevlilerince Küplüce köyü mevkisinde yakalandı.

Bu kişilerin üzerinde ve araçlarında yapılan aramada, çoğunluğu yöreye özgü ve endemik olan 2 bin 856 kelebeğin yanı sıra atrap ve yakalanan kelebeklerin konulduğu kutu ile poşetler ele geçirildi.

Yakalanan kişiler, ülkelerinde üniversitelerde öğretim üyeliği yaptıklarını, topladıkları kelebekleri derslerde öğrencilerine anlatacaklarını iddia ettiler.

Ele geçirilen kelebeklere el konulurken, söz konusu kişilere 2872 sayılı Çevre Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle 33 bin ile 66 bin lira arasında ceza uygulanacağı öğrenildi.

"Vatandaşlarımız bu değerlerimize sahip çıksın"

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, olayla ilgili İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Mustafa Çelik ile Milli Parklar ve Doğa Koruma Artvin Şube Müdürü Faruk Bucak’tan bilgi aldı.

Ele geçirilen kelebekleri inceleyen Vali Kalkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yusufeli Jandarma Komutanlığı ile Milli Parklar ve Doğa Koruma Artvin Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar sonucu kelebek kaçakçılığı olayının engellendiğini söyledi.

Artvin'in biyoçeşitliliğinin farkında olunması, özellikle vatandaşların daha duyarlı olarak bu değerlere sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Kalkan, "Kolluk kuvvetlerimiz ve Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlilerimiz gerekli çalışmayı yapıyorlar ama vatandaşlarımızın da şahit oldukları ve durumundan şüphelendikleri kişileri yetkililere bildirmeleri halinde kaçakçılıkla mücadelemiz kolaylaşır ve önüne geçmiş oluruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel