İtfaiye haftasında itfaiyeden atladılar

25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası'nda yapılan tatbikatta, itfaiye erleri atlama ve kurtarma yastığına atladı.Ünye itfaiye ekipleri 25 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası münasebeti ile Ünye Mustafa

İtfaiye haftasında itfaiyeden atladılar

25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası'nda yapılan tatbikatta, itfaiye erleri atlama ve kurtarma yastığına atladı.

Ünye itfaiye ekipleri 25 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası münasebeti ile Ünye Mustafa Rakım Efendi Anadolu Lisesi bahçesinde tatbikat yaptı. Yapılan tatbikatta olası bir yangında neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler veren itfaiye ekipleri daha sonra itfaiye aracı üzerinde atlama ve kurtarma yastığına atladı.
Düzenlenen tatbikata Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, İtfaiye Müdürü Fahri Yüksel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, tatbikat öncesi yaptığı konuşmada, her türlü araç gerece sahip olduklarını belirterek, “Can ve mal emniyeti herkes için çok önemli. Biz özellikle can ve mal emniyeti bakımından sizlerin konuklarımızın ve birinci öncelikli olarak can emniyetini ve mal emniyetini korumak için her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz” dedi.

İtfaiye Müdürü Fahri Yüksel ise itfaiye haftası nedeniyle bir basın açıklaması yayınlayarak; “Her yangın türünün farklı riskleri bulunmaktadır. Bazı yangınlarda itfaiyeciler çöken bir çatının altında kalabilir, bazılarında patlamaya karşılaşılabilinir, bazılarında yoğun dumandan zehirlenilebilinir. Her canlı ateşten kaçarken itfaiyeciler kendisini ateşe atar. İtfaiyecilik mesleğinde olay yerinde en kısa zamanda ulaşmak büyük önem taşır. O yüzden tüm bunların yanı sıra itfaiyeciler olay yerine en kısa zamanda varma gerginliği ve stresi yaşarlar. Tüm bu risklere rağmen Ünye itfaiye müdürlüğü olarak şehrimizde yaşanan yangın olaylarına en kısa zamanda ve doğru bir şekilde müdahale etmeye çalışmaktayız” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel