İşte Karadenizli'nin yardımı

Artvin ve ilçelerinden 30 aile, akrabalarının hazırladıkları meyve, mısır unu, salça ve benzeri gıdaları çuvallara koyup üzerlerine isimlerini yazdırarak, kiraladıkları kamyon ile Bursa'ya göndertti. Aileler, kamyonun gelişini bekledi ve üzerlerinde isiml

İşte Karadenizli'nin yardımı
Artvin ve ilçelerinden 30 aile, akrabalarının hazırladıkları meyve, mısır unu, salça ve benzeri gıdaları çuvallara koyup üzerlerine isimlerini yazdırarak, kiraladıkları kamyon ile Bursa'ya göndertti. Aileler, kamyonun gelişini bekledi ve üzerlerinde isimleri yazılı çuvalları alıp evlerine taşıdı. Aileler, “Buna krize Karadeniz usulü çözüm derler” dedi.

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi Ertuğrulgazi Mahallesi'nde oturan Artvinli aileler, yaşadıkları geçim sıkıntısını aşmak için bir araya geldi. Aileler, Artvin ve ilçelerindeki yakınlarını arayıp kendilerine, patates, soğan, salça, peynir, mısır, mısır unu ve meyve göndermelerini istedi.

Aileler, hazırlanan paketin kendilerine daha ucuza mal edilmesi için Artvin'den kamyon kiraladı. Artvin ve ilçelerine giden kamyon sürücüsü, üzerinde isimleri yazılı paketleri yükleyerek, Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bekleyen ailelere ulaştırdı. Kamyondan indirilen, üzerinde isimleri yazılı çuval ve kasalar aileler tarafından alınıp çoluk çocuk evlere taşındı.

Bu yiyeceklerle masraflarının azalacağını söyleyen Hüseyin Çomak, “Büyükşehirde yaşamak zor. Birçoğumuz emekli veya asgari ücretle geçiniyoruz. Memleketimizden destek almak zorundayız.

Artvinli aileler bir araya gelip istediğimiz yiyecekleri kamyon kiralayarak getirttik. Çok daha ucuza mal oldu. Kargoya versek daha pahalı olurdu. Krize, Karadeniz usulü çözüm bulduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel