İşte Karadeniz'de iklim değişikliğinin göstergesi!

Düzce Üniversitesi (DÜ) Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜ-BİYOM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu, Amerikan mavi yengecinin Karadeniz'e geçişinin küresel iklim değişikliğinin en önemli göstergesi olduğunu söyledi.Yağlıoğlu, gazete

İşte Karadeniz'de iklim değişikliğinin göstergesi!

Düzce Üniversitesi (DÜ) Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜ-BİYOM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu, Amerikan mavi yengecinin Karadeniz'e geçişinin küresel iklim değişikliğinin en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

Yağlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerikan mavi yengeci adıyla bilinen türün dünyada ekonomik önemi en yüksek türlerden olduğunu belirterek, ''Türün Karadeniz’e geçişi, küresel iklim değişikliğinin Karadeniz’deki en önemli göstergesidir'' dedi.

Yağlıoğlu, bu ve benzeri türlerin geçişinin Karadeniz’in Akdenizleşmeye başladığının bariz göstergesi olduğunu savunarak, iklim değişikliğiyle mücadelenin ekosisteminin korunması açısından kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel