''İnsan ticareti en önemli sorun''

Trabzon'da, ''Kadının Sömürüsüne Sonuna Dek Son'' projesi kapsamında belediye otobüslerindeki tutacaklara, insan ticaretiyle mücadele için oluşturulan ''Alo 157'' yardım hattı broşürleri yerleştirildi. Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şube Başkanı ve Proje K

''İnsan ticareti en önemli sorun''

Trabzon'da, ''Kadının Sömürüsüne Sonuna Dek Son'' projesi kapsamında belediye otobüslerindeki tutacaklara, insan ticaretiyle mücadele için oluşturulan ''Alo 157'' yardım hattı broşürleri yerleştirildi. 

Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şube Başkanı ve Proje Koordinatörü Uğur Değermenci, Trabzon Belediyesi'nin Moloz mevkindeki otobüs garajında basın açıklaması yaptı. 

Değermenci, projenin Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından, İçişleri Bakanlığı Yabancılar Hudut ve İltica Dairesi Başkanlığı ile yakın işbirliği içinde yürütülen ve İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (SIDA) tarafından finanse edilen ''Yerel Yönetimlerin ve Kolluk Kuvvetlerinin İnsan Ticareti Mağdurlarını Tespit Etme Kapasitelerinin Desteklenmesi'' projesi kapsamında yaşama geçtiğini söyledi. 

Birçok ülkenin sorunu olan insan ticaretinin, Türkiye gibi Asya ile Avrupa arasında doğal bir köprü durumunda olan bir ülke için daha büyük bir sorun oluşturduğuna dikkati çeken Değermenci, ''Kent ölçeğinde insanımızın konu ile ilgili yeterli bilgi, duyarlılık ve bilince sahip olmadıklarını gözlemlemekteyiz. Projemizle insan ticaretiyle mücadele için oluşturulan 157 Yardım Hattı'nın Trabzon'da tanıtımı amaçlı farkındalık yaratma, bilgilendirme, broşürleme ve ölçümlendirme yollarını kullanarak insan ticareti suçunun en aza indirilmesini hedeflemekteyiz'' diye konuştu. 

Trabzon Belediyesi otobüslerinin tutacaklarını proje sonuna kadar kiralayarak halka ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Değermenci, şöyle devam etti:
     ''Bu çalışmamızın hemen ardından da yerel gazetelerde tam sayfa ilanlarımız ve tv programlarımızla bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceğiz. Daha sonra ise bu çalışmalar ile bilinç seviyesini nasıl değiştirebildik diye bir anket çalışması daha yapacağız. Son anket çalışmasının hemen ardından da kentimizde insan ticareti bilinç seviyesini raporlayarak projemizi tamamlayacağız.'' 

Değermenci, konuşmasının ardından beraberindeki dernek üyeleriyle birlikte, belediye otobüslerindeki tutacaklara ''Alo 157'' yardım hattının tanıtımını içeren broşürleri yerleştirdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel