İki kardeşe Trabzon'da PKK dayağı!

Yaz tatillerini geçirmek üzere Manisa’dan Trabzon’un Akçaabat İlçesi'ne gelen iki kardeşe meydan dayağı.Ramazan Ö. (18) ile kardeşi Ömer .Ö (17) , Akçakale Beldesi sahilinde gezinirken kimliği belirsiz şahısların saldırısına uğrayarak darp edildiğini iddi

İki kardeşe Trabzon'da PKK dayağı!

Yaz tatillerini geçirmek üzere Manisa’dan Trabzon’un Akçaabat İlçesi'ne gelen iki kardeşe meydan dayağı.

Ramazan Ö. (18) ile kardeşi Ömer .Ö (17) , Akçakale Beldesi sahilinde gezinirken kimliği belirsiz şahısların saldırısına uğrayarak darp edildiğini iddia eden iki kardeş, hastane polisine "Bunlar terörist diyerek üzerimize geldiler ve bizi linç etmek istediler.”şeklinde beyanatta bulundular  

Olay, dün saat 21.20'de ilçenin Akçakale Beldesi'nde meydana geldi. Yaz tatili için Manisa'dan gelen ve yaklaşık 20 gündür Akçaabat İlçesi'nde anneanneleri Fadime K.'nın yanında kalan Ramazan ve Ö.Ö. kardeşler, sahildeki kayalıklarda, kimliği belirsiz 4 kişinin saldırısına uğradı. "Kürt, terörist" diyerek saldıranlardan kaçmak isteyen iki kardeş canlarını kurtarmak isterken belde meydanındaki kahvenin önünde geçerken kahvehane sakinleri tarafından da linç edilmeye başlandılar. İki kardeş linç girişiminden kaçarak soluğu Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde aldılar. Hastanede yapılan müdahalede iki kardeşin göz ve kulak çevresindeki yaralandıkları tespit edildi.

Küçük kardeş Ömer Ö, "Akşam ağabeyimle bakkaldan bir şeyler aldık ve sahilde gezinmeye çıktık. Bir anda yanımıza gelen 4-5 kişi, 'Burada ne işiniz var, terörist misiniz’ diyerek tepki gösterdi, ardından da saldırdı. Kaçmaya çalışırken bu kez de kahvedeki bazı kişiler, ‘Bunlar Kürt terörist’ diye bize saldırdı. Tekme tokat vurdular. Şikayetçiyiz." şeklinde konuşurken.

Ağabey Ramazan Ö. "Ömer.' e ‘terörist’ diyerek vurmaya başladılar. ‘Bırakın, kardeşim o benim. Vurmayın’ dedim, bu kez de, ‘Bunlar terörist, Kürt’ diyerek bana vurmaya başladılar. Akçaabat'a tatile geldik. Böyle bir şey beklemiyordum" diyerek dert yandı.

İlçede başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcılığı'na giden Ömer ve Ramazan Ö. ifade verdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler