Hrant Dink davasına Trabzon'da devam ediliyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007 tarihinde İstanbul’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi olayında ihmali olduğu gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırılan dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, Yargıtay’ın boz

Hrant Dink davasına Trabzon'da devam ediliyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007 tarihinde İstanbul’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi olayında ihmali olduğu gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırılan dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, Yargıtay’ın bozma kararının ardından Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme, sanık Ali Öz’ün Yargıtay bozma ilamına karşı diyeceklerinin tespiti bakımından İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılan talimatın ikmalen gönderildiği, müdahiller Rahil Dink, Sera Dink, Arat Dink ve Hasrof Dink’in Yargıtay bozma ilamına karşı diyeceklerinin tespiti bakımından Bakırköy Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılan talimatın müdahiller Rahil ve Hasrof’un bozma ilamına karşı diyeceklerinin tespit edilerek kısmen gönderildiğini belirtti.

Mahkeme heyeti daha sonra ”Müdahil Delal Dink Koptaş’ın Yargıtay bozma ilamına karşı diyeceklerinin tespiti bakımından İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılan talimat cevabının beklenmesine, Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin dava dosyasının temyiz incelemesi için Yargıtay’dan döndüğünde tetkik ve iade edilmek üzere Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne yazılan müzekkere cevabının beklenmesine, mahkememizin iş bu dava dosyası ile 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2013/67 esas sayılı dava dosyasının birleştirilmesine muvafakat edilip-edilmediğinin bildirilmesi için İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan cevabın beklenmesine, bu nedenle duruşmanın 29 Aralık 2013 gününe bırakılmasına oy birliği ile karar verildi” denildi.

ali_oz_1611.jpg

Öte yandan sanık Ali Öz daha önceki talimatla verdiği savunmasında “Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı yerindedir. Dosyanın Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava dosyasının bu dosya ile birleştirilmesinin talebini reddi görüşündeyim. Eski kararda direnilsin. Yargıtay bozma ilamını kabul etmiyorum. Dosyayı avukatım takip ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel