Hasar Tespit Çalışması Sürüyor

Of'un Cumapazarı ve Sürmene'nin Ormanseven beldeleri ile Köprübaşı ilçesinde 2 Ağustos gecesi şiddetli yağışın ardından oluşan hasarın giderilmesine çalışılıyor. Yağış sebebiyle çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalırken, bazı köylerde toprak kaymala

Hasar Tespit Çalışması Sürüyor

Of'un Cumapazarı ve Sürmene'nin Ormanseven beldeleri ile Köprübaşı ilçesinde 2 Ağustos gecesi şiddetli yağışın ardından oluşan hasarın giderilmesine çalışılıyor. Yağış sebebiyle çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalırken, bazı köylerde toprak kaymaları oldu.

Esnaf ve vatandaşlar ev ve iş yerlerini çamur ve sulardan temizledi. Yoğun yağışın etkili olduğu bölgelerde tarım alanları zarar görürken, üreticiler başta çay ve sebze tarımı olmak üzere ürünlerde büyük ekonomik kayıp yaşandığını bildirdi.
Karayolları, Devlet Su İşleri ve Özel İdare ekipleri hasar gören yol ve köprülerin onarılması ve dere yataklarının ıslahına çalışıyor.

Cumapazarı beldesinde incelemelerde bulunan Of Kaymakamı Cengiz Yücedal, sağanak yağmur sonrası oluşan su baskını ve çamurun maddi hasara neden olduğunu belirterek günlük hayatın normal devam etmesi için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

İlçe merkezi, belde ve köylerde su baskınlarıyla ilgili ihbarların hasar tespit komisyonunda değerlendirileceğini ve vatandaşların mağdur edilmeyeceğini anlatan Yücedal, afette can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu ifade etti.
Öte yandan 1 Temmuz 2006 tarihinde Of, Sürmene ve Çaykara ilçelerinde şiddetli yağış sonucu yine su baskınları ve heyelanlar meydana gelmiş, Of-Çaykara kara yolu bir süre trafiğe kapalı kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler