Hakimin arabasında şüphe!

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden tenzili rütbe yapılarak Trabzon'a hakim olarak atanan Kemal Kaçan'ın otomobilinde dün sabah farkedilen kurşun kafalarda soru işareti bıraktı.

Hakimin arabasında şüphe!

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden tenzili rütbe yapılarak Trabzon'a hakim olarak atanan Kemal Kaçan'ın otomobilinde dün sabah farkedilen kurşun kafalarda soru işareti bıraktı. Toyoto marka otomobilin tavanında görülen kurşun çekirdeğinin ardından otomobil inceleme için emniyet müdürlüğü otoparkına çekildi.

Şemdinli İddianamesi Sonrasında Van'dan Alındı

HAKİM Kaçan, gelişmeyi Önemsiz  şeklinde yorumlayarak,  Maganda kurşunu olabilir. Yeni farkettim dedi. Bilindiği gibi Hakim Kaçan, Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanması ve Şemdinli'deki olayların ardından hazırlanan iddianameyle başlayan tartışmalar nedeniyle Trabzon'a atanmıştı.

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı dönemde, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Yücel Aşkın'ın tutuklanması ve Şemdinli'deki olayların ardından hazırlanan iddianame nedeniyle başlayan tartışmalar arasında 2 yıl önce tenzili rütbe yapılarak Trabzon'a hakim olarak atanan Kemal Kaçan'ın otomobiline serseri bir kurşun isabet etti.

BU SABAH FARKETTİ

Trabzon'a atandıktan sonra 1. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi olarak görev yapmaya başlayan hakim Kemal Kaçan, 34 VF 1928 plakalı Toyota marka özel otomobilinin tavanında bir kurşun girişi olduğunu, adliye binası önündeki açık otoparkta bu sabah fark etti. Otoparka gelen Trabzon Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, otomobilin tavanına saplanmış halde bir adet 9 milimetre çapında mermi çekirdeği buldu. Otomobil, kapsamlı inceleme yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi.

'YORGUN' MERMİYMİŞ

Yapılan incelemede, kurşunun otomobile bir süre önce isabet ettiği ve giriş yaptığı yerde paslanma oluştuğu belirlendi. Otomobilin tavanına saplanan kurşunun kaportayı tam olarak delemediğini dikkate alan polis yetkilileri, "Buna teknik dilde 'yorgun mermi' diyoruz. Oldukça uzak bir mesafeden havaya sıkılmış olabilir. Kurşun otomobilin kaportasını tam olarak delmemiş. Yani, etkisiz bir şekilde otomobilin üzerine düşmüş" dediler. Otomobilin tavanından çıkarılan mermi çekirdeği, balistik inceleme yapılmak üzere Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderilecek.

KAÇAN: SERSERİ KURŞUN

Otomobilini gündüzleri adliye binası önündeki açık otoparkta, akşamları ise Yeşiltepe Mahallesi'ndeki evinin önünde park ettiğini belirten Hakim Kemal Kaçan, "Muhtemelen evin önünde iken, bir maganda kurşunu isabet etmiş. Yeni fark ettim. Önemli bir hadise değil" dedi. Emniyet müdürlüğünün olayla ilgili soruşturması sürüyor.

VAN'DA ÇOK TARTIŞILMIŞTI

Hakim Kemal Kaçan'ın adı, Van Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptığı dönemde Yüzüncü Yıl üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanması ve Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Umut Kitabevi'nin bombalanmasının ardından hazırlanan iddianame ile gündeme oturmuştu. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran tartışmalar sonrasında, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın adının da yer aldığı Şemdinli iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'yı meslekten ihraç eden Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2006 sonbahar atamalarında Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan'ı ise hakim olarak Trabzon'a tayin etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler