Gürcistan Hükümet Başkanı Karadeniz turunda!

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, çıktığı Karadeniz gezi kapsamında Ordu’ya geldi.Vali Kenan Çiftçi, geceyi Fatsa’da geçiren Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ve konuk heyetle Bolaman’da düzenlediği k

Gürcistan Hükümet Başkanı Karadeniz turunda!

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, çıktığı Karadeniz gezi kapsamında Ordu’ya geldi.

Vali Kenan Çiftçi, geceyi Fatsa’da geçiren Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ve konuk heyetle Bolaman’da düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi.

Daha sonra Ordu Valiliği'ni ziyaret eden Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ve konuk heyeti Valiliğe gelişinde, Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkanı Seyit Torun, Vali Yardımcıları Ömer Adar, Niyazi Erten, Halil Karbuz, Fatih Görmüş, Engin Avcı, İsa Bolat, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı karşıladı.

Polis merasim mangasını selamlayan Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, ilk olarak Valilik Şeref Defterini imzaladı. Hükümet Başkanı Archil Khabadze’ye ziyaretinde Acara Özerk Cumhuriyet Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Gia Tavamaıshvıl, Başbakanlık Müsteşarı Tariel Lebanıdze, Gürcistan’ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze, Acara Özek Cumhuriyeti Hükümeti Protokol Dairesi Başkanı Irakli Beridze, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze, Başkonsolos Yardımcısı Giorgi QushıtashvılI ile Yatırımcılar Derneği Genel Sekreteri Osman Çalışkan’da hazır bulundu.

“Ordu’ya hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kenan Çiftçi, ”Şunu çok iyi biliyorum ki, her sabah uyandığımızda aynı denize bakıyoruz. Köklerimize baktığımızda aynı yerde, dallarımız farklı illerde duruyor sadece. Bütün alanlarda işbirliğine hazırız. Ticaret, tarım, eğitim, kültür ve turizm alanında bir araya gelebiliriz. Hem Batum’un, hem Ordu’da yaşayan insanlarımızın kazançlarını artıran, güzel birliktelikler olacağına inanıyorum” dedi.

“Ziyaretimizin asıl amacı ilişkilerimizin daha iyi olması, bütün alanlarda işbirliği, kültür, eğitim, ekonomik alanlarda ve en önemlisi buradaki yörelerde yaşayan tarihi vatandaşlarımızı, eski Gürcüleri burada görmek, onlarla diyalog kurmak” diyen Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, Vali Kenan Çiftçi’ye güzel ev sahipliğinden dolayı çok müteşekkir olduğunu ifade etti.

Ünye’de yaşayan gürcülerle bir görüşme yaptığını ve yapılan ziyarette gözyaşlarının tutulamadığını belirten Archil Khabadze, ”Köprü vazifesini gören milletimizin bir parçasının burada olması çok önemli. Gürcistan’dan Türkiye’ye gelmiş olan eski vatandaşlarımızın bu ülkede, bu yörede Osmanlıdan bu yana cumhuriyet döneminde de Türkiye’nin en sadık vatandaşlığını yapmışlar. Onlarla övünüyor, olanların başarılarıyla da gurur duyuyor” diye konuştu.

Artvin, Rize ve Trabzon’da da ziyaretler yaptıklarını söyleyen Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, insanlar arasındaki ilişkilerin çok önemli olduğunun altını çizerek, ”Onların müreffeh yaşamaları için elimizden geleni yapacağız. İlişkilerimiz onlara örnek olmalı” şeklinde konuştu.

20130925aw000419_01.jpg

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, Vali Kenan Çiftçi’yi Batum’a davet etti ve “Sayın Vali, Batum’u eviniz olarak görün, sizleri uygun olduğunuz bir tarihte sizleri Batum’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarım” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından, Vali Kenan Çiftçi, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze’ye ziyaretin anısına 02 logolu bir tabak hediye etti. Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze de Vali Kenan Çiftçi’ye Acara’daki ressamlar tarafından resmedilen bir tablo sundu.

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ve konuk heyet, Valilik ziyaretinin ardından Ordu Belediyesi'ni ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettikten sonra Vali Kenan Çiftçi tarafından onurlarına verilen öğle yemeğine katıldı. Konuk heyet, yemeğin ardından Ordu’dan ayrılarak Giresun’a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler