Artvin'e yılın ilk karı yağdı!

Artvin’de dün gece etkili olan soğuk havanın ardından dağlara yılın ilk karı yağdı. Sabahın erken saatlerinde evlerinden iş yerlerine gitmek üzere çıkan Artvinliler büyük şaşkınlık yaşadı.Artvin’e yılın ilk karı dün gece yağdı. Artvin merkezden görünen ve

Artvin'e yılın ilk karı yağdı!

Artvin’de dün gece etkili olan soğuk havanın ardından dağlara yılın ilk karı yağdı. Sabahın erken saatlerinde evlerinden iş yerlerine gitmek üzere çıkan Artvinliler büyük şaşkınlık yaşadı.

Artvin’e yılın ilk karı dün gece yağdı. Artvin merkezden görünen ve yüksekliği 3428 metre yüksekliğindeki Karçal Dağları yılın ilk karıyla kucaklaştı. Çok uzun yıllardan sonra ilk defa bu kadar erken tarihte kar yağdığını belirten Artvinliler durumdan biraz endişeli. Artvinliler bu kışın çok ağır geçeceğini ifade ediyor. Vatandaşların bazıları ise ağaç yapraklarının üst ağacın üst tarafından sararmaya başlamasının kışın ağır geçeceğinin bir göstergesi olduğunu söylüyor. Bu durumun geçmişten gelen bir deneyim olduğunu söylüyorlar.

Artvin’de kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığında ciddi bir düşüş meydana gelirken, bir hafta önce tişörtle yazlık giysilerle caddelerde dolaşan vatandaşlar bu sabah kışlık kıyafetleriyle dışarı çıktılar. Bazı evlerin bacalarından soba dumanı çıktığı da gözlemlendi. Ayrıca kar yağışının Şavşat ,Ardanuç  ve Borçka ilçesinin dağlarında da etkili olduğu öğrenildi.

Erken gelen kış Artvinlileri korkuturken fotoğrafçıları sevindirdi. Artvinliler beşil ile beyazın birleştiği Kaçkal dağlarının bol bol resimlerini çekti.

img_6449.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler