Güneş haber61'i ziyaret etti

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Metin Güneş, haber61'i ziyaret etti. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Metin Güneş haber61'i ziyaret ederek parti çalışmaları hakkında bilgi verdi. AK Parti merkez ilçe kongresine

Güneş haber61'i ziyaret etti

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Metin Güneş, haber61'i ziyaret etti.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Metin Güneş haber61'i ziyaret ederek parti çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AK Parti merkez ilçe kongresine hazırlanırken, tek adaylı seçime gidileceği sinyalini veren Güneş, “Kongrelerin olması partilerin kendilerini bir muhasebeye tutması bakımından, eksikliklerini değerlendirmesi bakımından önemlidir. Bundan sonraki süreçte daha iyi neler yapılabilir, bunları değerlendirecek bir platform oluşuyor.
Demokratik olgunluk içerisinde seçimleri yapmamız çok önemli. Seçimlerde adaylar çok olup, seçim sürecinde bir takım kırgınlık ve küskünlüklerin oluşmasını istemiyoruz.
Dolayısıyla parti içerisinde bu tür taraflar oluşturmaktansa bir konsensüs ile birlikte seçimlere gitmek gerekir” dedi.

YABANCI OYUNCU TAKIMA ADAPTE OLAMAZ BAŞARI DA OLMAZ

“Bir kurumu veya bir şahsı kötüleyerek onun üzerinden başarılı olma gibi bir durumumuz yok” diyen, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Metin Güneş, “Böyle bir çaba içerisinde değiliz. Yönetim biliminde de bir kaide vardır. Daha iyi varsa iyi kötüdür. Biz elbette iyi yapılan şeylere kötü demiyoruz. Ama daha iyisi var ise bu yeterli değildir. Biz daha iyisine talibiz. Trabzon her problemi çözülmüş bir şehir değil. Trabzon şuan itibariyle makyajlanmış bir şehir. Büyük bir rahatsızlığı olan hastanın acile gittiğinde ona ilk olarak iğne vururlar sonra 'git ve yarın polikliniğe gel' derler. O hastalığı tedavi etmemiştir sadece o anlık ağrısını gidermiştir. Onun için Trabzon'un problemlerini daha köklü, daha derinlemesine tahlil edecek bir politika ortaya koyulması lazım. Bu konulmamıştır Trabzon'da. Yani şehir makyajlanmış ama aslı değil. Bu şehir daha fazlasını hak ediyor. O bakımdan bu şehre bir vizyon kazandıracak, Trabzon'u kendi emsalleri ile mukayese ettiğinizde hak ettiğine kavuşturacak bir belediye olmasını arzu ediyoruz ve o dinamizmi kendimizde görüyoruz. Tabiki merkezi idarenin de desteği ile oradaki uyumla birlikte Trabzon'un problemlerinin daha çabuk çözüleceğini ifade ediyoruz. Biz elbetteki belediyelerde ayrımcılık yapmadık, herkese hak ettiğini verdik. Ama burada aynı kurumda çalışan insanların diyaloğu ile bu kuruma sunulan hakların tanzimi aynı şeyler değil. Bir takım düşünün sahaya çıktığı zaman kim pası nereye atacak, kim nerede duracak takım içinde bunu herkes bilir. Ama yabancı bir topçu bunu bilmez. Başarılı olmak zorlaşabilir” ifadelerini kullandı.

TRABZON BELEDİYESİNİ KAYBETMEK DÜNYANIN SONU DEĞİL

Trabzon Belediyesi'ne endeksli siyaset anlayışı içinde olmadıklarını belirten Güneş, “Trabzon Belediyesi'ni kaybetmek dünyanın sonu değil. AK Parti büyük bir parti. AK Parti sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada sözü dinlenen itibar edilen bir partidir. Saygın bir partiye sahiptir. Türkiye'de bir çok belediye AK Partilidir. Belli başlı partiler AK Partili değildir. Bu da demokrasinin doğal bir sonucudur. AK Partiyi sadece Trabzon Belediyesine indirgeyip böyle bir hava oluşturmasını ben doğru bulmam. Ama Trabzon Belediyesi AKP için çok önemlidir. Başbakanımızın önem verdiği bir ildir Trabzon. Onun için Trabzon Belediyesi önemlidir. Dolayısıyla Trabzon'un aldığı hizmetlere bakarsanız, bir partizanlık yapılmaksızın her taşın altında AK Parti'nin parmağı vardır.

Bu kadar da merkezi hükümetin sırtından geçinen bir belediye olmaz. Bu kadar nasipli bir adam olmaz. Helal olsun tabi. Şanslı bir başkan yani.
Trabzon Belediyesinin ne kadar borcu vardı, şimdi ne kadar borcu var. Şirketiniz rasyonel yürütseydiniz bu borçlar olmazdı. Popülist yaklaşımlarla, belediyeyi borcu batırmak doğru bir belediyecilik anlayışı değildir. AK Parti sadece Trabzon Belediyesine endekslenmiş bir siyaset anlayışında değil. Biz daha iyi yapacağımızı ortaya koyacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel