GS maçı öncesi kurul toplandı

Toplantıya Vali Nuri Okutan'ın yanı sıra Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez, Vali Yardımcısı Orhan Eyövge, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener ve ilgili daire müdürleri katıldı. Trabzonspor'un futbolu çok iyi bilen, spor kül

GS maçı öncesi kurul toplandı
Toplantıya Vali Nuri Okutan'ın yanı sıra Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez, Vali Yardımcısı Orhan Eyövge, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Trabzonspor'un futbolu çok iyi bilen, spor kültürü olan ve takımına sahip çıkan bir taraftara sahip olduğunu belirten Vali Okutan, taraftarların hafta sonu oynanacak olan Trabzonspor-Galatasaray maçını her zaman olduğu gibi centilmence izleyeceklerinden emin olduğunu ifade ederek taraftarların takımımıza zarar verecek hareketlerden kaçınmalarını istedi.

İl Spor Güvenlik Toplantısı'nda konuşan Vali Nuri Okutan, “Galatasaray maçı ile ilgili gündemdeki maddeleri teker teker değerlendirdik. Kulübümüzü zarara sokabilecek hareketler yapan, sahaya ayakkabı, çakmak ve benzeri yabancı madde atanlara maalesef kanunda öngörülen cezaları vereceğiz. Taraftarlarımız bu tür hareketlerden kaçınsınlar.” dedi.

Trabzon'un bir spor, sanat ve estetik kenti olduğunu her zaman ifade ettiklerini dile getiren Vali Okutan, “Biz Trabzon olarak sporda da sanatta da diğer kategorilerde de iddialı olan bir iliz. Müsabakalarda centilmenlikte de iddialıyız. Beni en çok gururlandıran, en çok sevindiren şey taraftarımızın centilmen ve sıcak davranışlarıdır. Hele hele misafir takımların alkışlanması Trabzon'un adına yakışır anlamlı bir davranıştır. Bu tür centilmence davranışlar bir galibiyet kadar önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un kütüphane kurmayla ilgili bir hareket başlattığını dile getiren Vali Nuri Okutan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu hareket es geçilecek, görmezlikten gelinecek bir durum değildir. Bu çok önemli bir atılımdır. Bu durumla ilgili Trabzonspor- Galatasaray maçı öncesinde tören düzenleyeceğiz. İstanbul'da yaşayan Trabzonlu işadamlarımız, bürokratlarımız, hemşehrilerimiz kitap gönderiyorlar. O kitapların önemli bir kısmını kulübümüzün kuracağı bir kütüphanede değerlendireceğiz. Bu durum spor müsabakası kadar önemlidir. Biliyorsunuz Trabzonspor'umuzun esas iki kaynağı olan İdmanocağı ve İdmangücü kulüplerimizin geçmiş yıllarda resimle, tiyatroyla, musiki ile ilgili çalışmaları oldu. Bu kulüplerimizin bu alanda kurulmuş dernekleri vardı. İşte bu gerçek Trabzon'dur. Bu Türkiye'de bir ilktir. Bu estetiğin, değerlerin hatırlanması, korunması ve gelecek nesillere taşınması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor.”

Sporun ilimiz ve bölgemiz değerlerinin tanıtılmasında çok önemli bir işlevi olduğuna dikkat çeken Vali Okutan, taraftarların bu duruma gölge düşürecek hareketlerden kaçınmalarını istedi.

Öte yandan Trabzon İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından 13.03.2009 tarihinde yapılan toplantıda; ilimiz Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda ve Yavuz Selim Suni Çim sahasında oynan futbol müsabakalarında düzeni bozan (3) kişiye 5149 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanu'nun ilgili maddesi uyarınca toplam 4 bin.500 Türk Lirası para cezası verildi.

Spor alanlarında sahaya yabancı madde atmak suçundan 1 kişiye 6 Ay Spor Müsabakalarının Seyrinden Men ve Bin 500 TL idari para cezası verilirken, müsabaka alanına alkollü içecek sokmak ve kullanmak suçundan 2 kişiye ise 6'şar ay Spor Müsabakalarının Seyrinden men ve Bin 500' er TL idari para cezası verildi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler