Giresun Sular Altında

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Özer Çoban, aşırı yağış sebebiyle 40 ev ve iş yeri ile 6 okulun sular altında kaldığını söyledi.Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece saat 22:45 sıralarında başlayan yağışın sabah saatlerine kadar sürdüğünü be

Giresun Sular Altında

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Özer Çoban, aşırı yağış sebebiyle 40 ev ve iş yeri ile 6 okulun sular altında kaldığını söyledi.

Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece saat 22:45 sıralarında başlayan yağışın sabah saatlerine kadar sürdüğünü belirtti. Özellikle sabaha karşı yağışın şiddetini artırdığına dikkat çeken Çoban, su baskınları ihbarları almaya başladıklarını söyledi. Çoban, belediye olarak hasar tespit çalışmalarına başladıklarını belirtti.

İlk belirlemelere göre 40 ev ve iş yeri ile Hamdi Bozbağ Anadolu ve Sağlık Meslek Liseleri ile 19 Eylül, Mustafa Kemal ve Giresun Öğretim ve İş Okulu'nu sular bastı. Su baskınları Tayyaredüzü, Gaziler, Gedikkaya ve Aksu mahallelerinde etkili oldu. Yağışın sabahleyin durmasıyla birlikte su tahliye çalışmaları sürüyor.

Dere taşkınlarının önlenmesi için de iş makinalarıyla çalışmalar sürüyor. Aşırı yağışlar ekili arazilere zarar verirken, Soner Güney isimli fındık üreticisinin 700 kilogram fındığı sel sularına kapıldı.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre dün gece Giresun'da metrekareye 101 kilogram yağış düştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel