Giresun Adası Büyülüyor

Giresun kıyılarından bir mil açıkta bulunan Giresun Adası, Karadeniz'in tek adası olma özelliğini taşırken, adanın florası adeta görenleri şaşırtıyor.Karadeniz'in tek adası 40 bin metrekarelik Giresun Adası, özellikle Akdeniz defnesi ve Yalancı Akasya baş

Giresun Adası Büyülüyor

Giresun kıyılarından bir mil açıkta bulunan Giresun Adası, Karadeniz'in tek adası olma özelliğini taşırken, adanın florası adeta görenleri şaşırtıyor.

Karadeniz'in tek adası 40 bin metrekarelik Giresun Adası, özellikle Akdeniz defnesi ve Yalancı Akasya başta olmak üzere 81 tür doğal otsu ve odunsu bitki türü ile ekolojik cazibe merkezi konumunda. Karadeniz'de yaşayan karabatak ve martıların doğal olarak ürediği ada, aynı zamanda göçmen kuşların uğrak ve dinlenme yeri olarak dikkat çekiyor.

Hakkında birçok efsane anlatılan Giresun Adası'nda, Amazonların ve birçok kavmin yaşadığına dair mitolojik çağlara ait kalıntılar bulunuyor. İkinci derece sit alanı olan ada, yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Giresunlular'ın da ilgi gösterdiği ada, piknikçilerin vazgeçemediği bir yer. Festivallerin de olmazsa olmaz unsurlarından biri. Halk arasında Mayıs 7'si şenlikleri olarak bilinen 20 Mayıs Uluslararası Aksu Festivali'nde ada etrafında küçük ve orta boy teknelerle özel turlar düzenleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel