Gezi olaylarına Trabzon polisi müdahale etti!

İstanbul Taksim Meydanında bulunan Gezi Park’ına iş merkezi yapılması planı ile ağaçların kesilmesi ile başlayan olaylara müdahale eden polis ekipleri Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a getirildiği belirlendi.28 Mayıs 2013 tarihinde Gezi parkında bi

Gezi olaylarına Trabzon polisi müdahale etti!

İstanbul Taksim Meydanında bulunan Gezi Park’ına iş merkezi yapılması planı ile ağaçların kesilmesi ile başlayan olaylara müdahale eden polis ekipleri Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a getirildiği belirlendi.

28 Mayıs 2013 tarihinde Gezi parkında bir ağacın kesilmesi ile başlayan olaylar 31’nci gününe girerken en çok konuşulan olay ise polislerin eylemci vatandaşlara karşı sert müdahalesi oldu. 31 gün boyunca aralıksız bir şekilde olaylara müdahale eden İstanbul çevik kuvvet ekipleri yetersiz kalınca önce çevre illerden yardım istendi.

Çevre illerde bulunan çevik kuvvet polisleri de yetersiz kalınca İçişleri Bakanlığı yurt genelinde bulunan Emniyet müdürlüklerine yazı göndererek çevik kuvvet polis ekiplerinin bir kısmının İstanbul’a gönderilmesini istedi. Bu kapsamdan Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun, Bayburt ve Artvin illerinde yaklaşık 200 çevik kuvvet polisi İstanbul Gezi Park’a giderek gösterici gruplara müdahale etti.

İstanbul’da 14 gün görev yapan Çevik Kuvvet polis ekipleri yerlerine bölgeye gitmeyen arkadaşlarına bıraktılar. İstanbul’da Gezi Parkı’na dışarıdan 4 bin polisin müdahale ettiği bildirildi.

Haber: Şükrü Üçüncü / Haber61.Net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel