Genç: İçime sinmiyor

AK PARTİ Trabzon il eski Başkanı A. Metin Genç, iktidar partisinin Trabzon merkez ilçede 'kongre yapamıyor' görüntüsü vermesinin izahının mümkün olmadığını ve içine sinmediğini söyledi. AK Parti Trabzon İl eski Başkanı Ahmet Metin Genç iktidar partisinin

Genç: İçime sinmiyor

AK PARTİ Trabzon il eski Başkanı A. Metin Genç, iktidar partisinin Trabzon merkez ilçede 'kongre yapamıyor' görüntüsü vermesinin izahının mümkün olmadığını ve içine sinmediğini söyledi.

AK Parti Trabzon İl eski Başkanı Ahmet Metin Genç iktidar partisinin Trabzon merkez ilçede kongre yapamıyor gibi bir görüntü vermesinin izahının mümkün olmadığını söyledi. AK Parti'de sorumluluk sahibi olanların bu duruma seyirci kalmaması gerektiğini ifade eden Genç yaşananları AK Parti için iyi bir görüntü ortaya koymadığını kaydetti. Genç belediye başakn adaylığı konusunda verilecek görevden kaçmayacağını ifade ederek açık kapı bıraktı.

Merkez İlçe Başkanlığı seçim sürecinde yaşananların içine sinmediğini kaydeden Genç; "Merkez ilçe seçim sürecinde yaşananlar hoş olmadı. Süreç beklendiği gibi olmadı. İktidar partisinin Türkiye siyasetinin önemli bir köşe taşı olan Trabzon'da sanki merkez ilçe kongresini yapamıyor gibi bir görüntü ortaya koyması hoş olmadı. Ben Tayip Bey'in sevdalısı ve bu partinin Trabzon'daki kurucularından birisi olarak, bu durum içime sinmiyor. Sebebi de benim için hiç önemli değil. Prensip olarak bir iktidar partisinin ilçe kongresini yapamamış olması ve bu görüntüyü vermesi hiç hoş değil. Siz burnu parti içinde bir şekilde izah edebilirsiniz ama vatandaşa izahta zorluk çekersiniz" dedi.

AK Parti'de sorumluluk sahibi olan herkesin hassa davranmasını ve demokrasiye sahip çıkmasını beklediğini kaydeden Genç, " Kongrenin iptal edilebileceğini hiç düşünmüyorum, ertelenmesi olayını yanlış buluyorum ama iptal edilmesi çok daha kötü. O zaman yerel seçim öncesi çok daha zarar göreceğini düşünürüm. En azından bizim için kayıptır. Ama onun evvelinde sorumluluk makamında olan insanların daha hassas davranmalarını beklerim, bekliyorum. Bunu beklemek de partinin bir üyesi olarak bizim hakkımız. O adaydı, o değildi, bu niye olmuyor, bunun adayı bu şu, bunlar çok rahatsız edici şeyler. Basından bile bunları duymak bir partili olarak beni çok üzüyor. O nedenle kongrenin bir şekilde yapılması gerekiyor" diye konuştu.
Tek liste için kendisinin zamanında ısrarcı olduğunu ama tek liste olmaması durumunda birden fazla listeyle seçim yapmanın partiye bir şey kaybettirtmeyeceğini söyleyen Genç , "Tek liste için ısrarcı olan il başkanlarından birisiyim ben. Bu konuda da medya kuruluşları tarafından eleştirilmiştim. Nereye kadar tek listedir, uzlaşma olmayıncaya kadar tek liste uğraşı içinde olmak kadar doğal bir şey yoktur. Çift liste demokrasi ise tek liste de uzlaşı arayışı da demokrasi adına yapılıyor. Geçen merkez ilçe seçimleri öncesinde Ergin Bey ile Nusret Bey aday olmuştu. Arkadaşlarla konuştuk tek liste yapmak için çalıştık. Ben çok uğraştım, milletvekillerimizle de görüştüm tek liste yapalım diye ama olmadı, bıraktım. O iradeyi ipotek altına alamazsınız, orada demokrasi biter. Örneğin; Arsin üç listeli seçime gitmişti. Son noktaya kadar uğraştık hatta genel merkezden ilgili koordinatör yöneticileri geldi, olmadı son gün adayların biri hastaneye kaldırıldı, yetkim olmasına karşın kongreyi iptal etmedim. Vakfıkebir'de 12 adayla kongre yaptım. Aday adaydır. Çok aday olması demokratik bir şey" ifadelerine yer verdi.

Çok listeli bir seçimden sonra küskünlerin ortaya çıkacağı söyleminin gerçekçi olmadığını, seçim kaybettiği için partiye küsen kişinin AK Partili olamayacağını kaydeden Genç; "Seçimlerden sonra çok küskün olması diye birşey düşünülemez. Bende kongre kaybettim. Kongre için veya bir yer kazanma için aday isem o parti beni atsın zaten. Kaybeden küsecekse zaten onun bu partiye faydası yoktur, erkenden küssün gitsin. Bu dokutan uzaklaşsın. Bu süreçler de olacak, kaybedeceksin kazanacaksın, kaybettiğin zaman bağlılığın, mesuliyet duygun varsa dediğimi yapacaksın. Bunun antidemokratik bir yönü yok. Partili isen gayret edeceksin, çalışmalara devam edeceksin

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel