Forum Trabzon yargıya taşınıyor

FORUM AVM'de 80 civarındaki iş yerinin 2 günlük kepenk kapatma eyleminin ardından dün Trabzon'a gelen Multi Turkmall Türkiye Ceo'su Levent Eyüboğlu, önce Forum Trabzon AVM İştirakçiler Derneği ile masaya oturdu. 2 saat süren toplantıda anlaşma sağlanamadı

Forum Trabzon yargıya taşınıyor

FORUM AVM'de 80 civarındaki iş yerinin 2 günlük kepenk kapatma eyleminin ardından dün Trabzon'a gelen Multi Turkmall Türkiye Ceo'su Levent Eyüboğlu, önce Forum Trabzon AVM İştirakçiler Derneği ile masaya oturdu. 2 saat süren toplantıda anlaşma sağlanamadı. İkinci toplantıya katılan TTSO Başkanı Şadan Eren, "Bir orta yol bulunmalıdır" dedi.

Eyüboğlu'nun Teklifi Tatmin Etmedi
EYÜBOĞLU, esnafa ellerinden geldiğince kolaylık sağladıklarını ifade ederek, “Ortada yapılmış bir sözleşme var” dedi. Eyüboğlu'nun 2 ay için yüzde 15-40 arasındaki kira indirimi kabul görmedi. İşyeri sahipleri bugün mahkemeye başvurarak bazı firmalar hakkında kira tespiti isteyecek. Forum iştirakçileri çözüm bulunana dek eylemlerin zaman zaman devam edeceğini açıkladı.

Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde kiraların güncellenmesi isteğiyle kepenk kapatan iş yeri sahipleri ile Multi Turkmall yetkilileri çözüm için bir araya geldi.

Ekonomik kriz nedeniyle koşulların değiştiğini öne sürerek, kiraların düşürülmesi isteğiyle bazı iş yeri sahiplerince önceki gün Forum Trabzon'da başlatılan kepenk kapatma eylemi dün de sürdü.
Gelişmeler üzerine Trabzon'a gelen Multi Turkmall Üst Yöneticisi (CEO) Levent Eyüpoğlu, Forum AVM İştirakçileri Derneği üyeleriyle soruna çözüm bulmak için buluştu.
Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından bir açıklama yapan Eyüpoğlu, Türkiye'de perakende sektörüne en büyük desteği veren firma olduklarını belirterek, amaçlarının esnafın işini zorlaştırmak olmadığını söyledi.
Eyüpoğlu, iş merkezindeki esnafa ellerinden geldiğince kolaylık sağladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Bu tip yerlerde yılın her zamanı iş potansiyeli aynı olmaz ve bu gibi iş yerlerinde kar oranları iki yıldan sonra başlar. Kaldı ki burası yeni açılmış bir iş merkezi. O nedenle iş yeri sahipleri paniğe kapılmış olabilir. Kira konusunda sıkıntıları var. Fakat ortada yapılmış bir sözleşme var. Biz yine de bu arkadaşlarla tek tek görüşüp çözümler üretmeye çalışacağız.''
Bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 20 adet iş merkezi açtıklarını belirten Eyüpoğlu, şunları söyledi:

''Bu yerlerde de bu gibi sorunlar yaşamıştık. Ama bunlar aşılmayacak sorunlar değil. Kira konusunda arkadaşlarımıza gerekli kolaylığı gösterdik. Eylül ayına kadar kazandıkları ciro üzerinden kira aldık. Aradan iki ay geçti. Biz yine de bu konuda elimizden geleni yapacağız. Kepenk kapatarak bu iş çözülmez. İş yerlerini açmayan mağaza sahipleri, sözleşme gereği suçlu duruma düşerler. Yapılan sözleşmede mazeretsiz olarak 2 gün iş yerini açmayan iş yeri sahipleri için cezai hükümler var. Biz sözleşmedeki şartlara uyuyorsak, onlar da uymakla yükümlüdürler.''

TRABZON ÖNDER OLDU,
ANKARA DA KEPENK KAPATTI
Küresel kriz nedeniyle dün kepenk kapatma eylemi yapan Trabzon Forum Alışveriş Merkezi'den sonra dün de Ankara'nın ilk alışveriş merkezi ve sembol mekânlarından biri olan Atakule'de esnaf, kira ve ortak giderlerin yüksekliğini gerekçe göstererek kepenk kapatma eylemi yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel