Fındık üreticisi perişan!

Zeki Sezer, yerel seçim çalışmaları kapsamında Trabzon'un Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçeleri ile Giresun'un Eynesil, Görele ve Espiye ilçelerinde vatandaşlarla buluştu. Sezer, daha sonra partisinin Giresun'daki seçim bürosunun açılış tö

Fındık üreticisi perişan!
Zeki Sezer, yerel seçim çalışmaları kapsamında Trabzon'un Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçeleri ile Giresun'un Eynesil, Görele ve Espiye ilçelerinde vatandaşlarla buluştu.

Sezer, daha sonra partisinin Giresun'daki seçim bürosunun açılış törenine katılarak, seçim otobüsünden halka seslendi.

Türkiye'nin büyük zorluk ve sıkıntılar içinde olduğunu savunan Sezer, “Türkiye'de yoksulluk ve işsizlik var, fındık üreticisinin perişanlığı var, emekliler ve esnaf büyük sıkıntı çekiyor” diye konuştu.

Dünyanın yeniden biçimlendiğini, petrol kaynakları ve enerji kaynaklarının yeniden paylaşılmaya başlandığını, bu yolla yeni haritalar çizilmeye çalışıldığını anlatan Sezer, şöyle devam etti:
“Güçlü kalmak ve güçlü olmak durumundayız. Bir ve bütün olmamız gerekiyor. DSP'yi tanıyorsunuz, Ecevit'i de biliyorsunuz. Demokratik solun ülke ve vatan sevdasını biliyorsunuz. Biz, ülkemizin birliğinin de bütünlüğünün de DSP olarak güvencesiyiz. Türk insanına yakışan budur. Üretimi artıracağız, fındık üreticisini, tümüyle tarım üreticisini destekleyeceğiz. Türkiye'de çiftçi büyük sıkıntı içindedir. Yaklaşık 6 yıl önceki fiyatlardan fındık üreticisi ürününü satamıyor. Şimdi fındık ürününün maliyeti 3 katına çıktı. Bu nedenle çiftçiyi ciddi anlamda destekleyeceğiz. Esnaf büyük sıkıntı içinde. Çiftçi kredi borcunu ödeyemiyor. Esnafımız da aynı durumda. Bunlara kolaylık sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Emeklilerin, yoksulluk sınırı altında ve büyük sıkıntılarla yaşadıklarını, çalışanların dahaklarını alamadığını öne süren Sezer, “DSP iktidarında emeklilerimizin de yaşam koşullarını iyileştireceğiz. Bu iktidarda olacak ama belediyelerimizde de emekli evleri kurulacak. Sağlık hizmetleriyle sosyal faaliyet alanı yaratarak, günlerini evde geçirmek zorunda kalan emeklilerimizi rahatlatacak büyük bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

Dünyanın en kaliteli fındığının Giresun'da yetiştiğini ve Giresun'un dünyada “fındığın başkenti” olarak bilindiğini ifade eden Sezer, şunları kaydetti:
“AKP iktidarı, fındık üreticisini perişan etmiştir. Fındık fiyatları yere çakıldı. Maliyetler en üst noktaya çıktı, başbakan yan gelip yattı, çiftçi, fındık üreticisi de battı. Ama ekranda pembe tablolar çiziyorlar, herşey güllük gülistanlık gibi. İnternet sitelerinde dolaşıyor haberler. Krallar, devlet adamları arasında servet sıralaması yapmışlar, bizim başbakanımız dünyanın en zengin 8 başbakanı arasında. Ya arkadaşlar hangisini sayayım. Toprak Mahsulleri Ofisi'ndeki yolsuzluklar dizboyu. Belediyedeki yolsuzluklar diz boyu. Eş, dost, arkadaş ve damat yolsuzlukları dizboyu.”

Sezer, konuşmasının ardından partisinin Aksu mahallesindeki seçim bürosunun açılışını yaptı.

Açılışa, DSP Giresun İl Başkanı Mehmet Turan, DSP'nin Giresun Belediyesi başkan adayı Ali Okusal ve partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel