Fındık toplanmaya başladı!

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındıkta hasat Trabzon'un sahil kesiminde başladı.Trabzon’un sahil, orta ve yüksek kesimleri için fındık toplama ve ihraç tarihlerinin belirlenmesinin ardından sahil kesiminde (0-250 m ar

Fındık toplanmaya başladı!

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındıkta hasat Trabzon'un sahil kesiminde başladı.

Trabzon’un sahil, orta ve yüksek kesimleri için fındık toplama ve ihraç tarihlerinin belirlenmesinin ardından sahil kesiminde (0-250 m arası) havanın kurak olması ve fındığı erken olgunlaşması nedeniyle fındığın hasadına başlanılırken, hava sıcaklığının 25 derecelere kadar çıktığı Trabzon’da, vatandaşlar Ramazan ayı dolayısıyla fındık toplamada zorluk çekiyor.

Trabzon’un Yalıncak beldesinde ailesinin geçimine katkı sağlamak amacıyla 50 TL’lik yevmiye ile çalışan Fatma Keleş “Güneşin altında Ramazan günü çalışıp ailemize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Sayın Başbakan’ımız fındığa 10 lira vermesi gerekiyor ki bizde günlüğümüzü yüksek alalım. Fındığın fiyatının biraz yükseltilmesi gerekiyordu ki üretici de çalışanda kazansın” dedi.

Fındığın fiyatının en az 8 lira olması gerektiğini belirten Semra Aydın ise, “İhtiyacımız olduğu için bu sıcak Ramazan gününde fındık topluyoruz. Eşim emekli mecburen katkıda bulunmak için bu sıcakta çalışmak zorundayız. Bu sene fındık yok. Önceden 3 günde topladığımız yeri şimdi 1 günde topluyoruz. Fındığın fiyatının en az 8 lira olması gerekiyor ki bizde fazla para alalım. Fiyat düşük olduğu için 50 lira günlük alıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan orta kesim (250-500 m) için 8 Ağustos ve yüksek kesim (500 m’den yukarısı) için ise 15 Ağustos 2013 tarihleri fındık toplama tarihi olarak belirlenmişti.

findik.20130801163017.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel