Üreticinin beklediği düzeye çıktı mı? Fındık fiyatları ne kadar?

Fındıkta sezon sona ererken fiyatlar normal seyirde devam ediyor. Fındık fiyatlarında son durum. Fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Üreticinin beklediği düzeye çıktı mı? Fındık fiyatları ne kadar?

Fındıkta fiyatlar üreticinin beklediği düzeyde olmasa da piyasada satış gerçekleşmeye devam ediyor. Fındık fiyatlarında son durum. Fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte bütün ayrıntılar.

Fındıkta sezon sona ererken üretici fındığını elinden çıkarmaya devam ediyor. Piyasada fiyatlar normal seyirde devam ediyor. Güncel fındık fiyatlarını bu sayfada bulabilirsiniz.

Trabzon’da fındık en düşük 13.25 TL’den alınırken en yüksel 14.00 TL’den alınıyor. Giresun’da piyasada 14.00 TL’den alınan fındık Ordu’da 13.00 TL’den işlem görüyor. Samsun’da 12,75 TL ile 14.00 TL arasında değişen fiyatlar, Sakarya’da 13.25 TL ile 14.15 TL arasında değişiyor. Kocaeli’nde 13.25 TL ile 14.15 TL arasında fındık alıcı bulurken, Zonguldak’ta 13.25 TL ile 14.15 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Son olarak Düzce’de Fındık 13.27 TL’den alıcı buluyor.

Fındık fiyatlarında son durum – Fındık fiyatları ne kadar oldu?

FINDIKTA ŞUBAT AYI

Fındıklarda dişi çiçekler yani karanfiller iyice olgunlaşmışlar, erkek çiçekler diğer adıyla püslerde fenerlenmeye yani çiçek tozlarını yaymaya başlamışlardır.

Özellikle yağış olmadığı hele de hafif hafif esen rüzgârlı günlerde fındık bahçeleri sapsarı bir tül gibi görünmeye başlar. Bu, sarı renkli çiçek tozlarını rüzgârlarla uçarak karanfillere ulaşması ve döllenmesinin başlayacağının işaretidir.

Havalar bu ayda ne kadar güzel geçer, ne kadar çiçek tozu uçuşur ve karanfillere ulaşırsa ve döllenme ne kadar iyi olursa, o yıl üründe o kadar bol olabilecek demektir.

İyi ve bol ürün almak için, döllenen karanfilleri de iyi beslemek gerekir. Bunun için yanmış çiftlik gübresini bu aydan itibaren verilmelidir. 3-4 yılda bir kullanılan çiftlik gübresi ocakların çevresine dal izdüşümüne (dalların tam altına) gelecek şekilde 25-30 kg. kadar ve kesinlikle toprağa karıştırılmak suretiyle verilmelidir.

Bir ton yanmış çiftlik gübresinde 5,5 kg azot, 2,5 kg fosfor, 5,5-6 kg potasyum ve diğer bazı bitki besin maddeleri bulun-makta, ayrıca verilen toprakların yapısını da iyileştirmektedir.

Bu sıralarda, zarar yapmaya başlayan kozalak akarını ve kışı kozalak içinde geçiren filiz güvesini yok etmek için kozalakların elle toplanarak yakılması oldukça yararlıdır.

Kullanılan çiftlik gübresi yanmamış ise, bahçe gübreden yeterli faydayı göremeyecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel