Ergin Aydın'dan Peker'e cevap

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Konaklar Mahallesi ile KTÜ yerleşkesini birbirine bağlayan yolun hidrolik veri çalışması sonucu dere geçişi sağlandıktan sonra planlanarak yapıldığını söyledi. Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semih Peker'

Ergin Aydın'dan Peker'e cevap

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Konaklar Mahallesi ile KTÜ yerleşkesini birbirine bağlayan yolun hidrolik veri çalışması sonucu dere geçişi sağlandıktan sonra planlanarak yapıldığını söyledi. Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semih Peker'in açıklamalarına cevap veren Aydın Yolun dere yatağı tamamen doldurularak yapıldığı eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığını kaydederek “Sanki dere yatağı ortadan kaldırılarak aceleci bir şekilde davranıldığı basın yoluyla kamuoyuyla paylaşılmıştır. Halbuki Konaklar Mahallesi ile üniversite yerleşkesini birbirine bağlayan yol oluşturulurken hidrolik veri çalışması sonucu yolun altından geçen derenin akışı da sağlanmıştır. Daha önceki yıllarda kutu menfez içine alınmış olan derenin alabileceği su hacmi de dikkate alınarak hidrolik veriler ışığında menfez üzerine 1600 mm çapında büz koyularak dere geçişi sağlanmıştır. Şehrimizde son haftalarda meydana gelen aşırı yağışlarda dere akışında bir sıkıntı olmadığı, yolun altında bulunan baksın yarısının dahi dolmadığı gözlenmiştir” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler