Dünya çocukları Trabzon'da

 Öğrencileri Belediye Meclis Salonu'nda kabul eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon halkı adına, kentimize gelen konuk öğrencileri sevgiyle, saygıyla bağrımıza basıp kucaklıyoruz" dedi.Koordinatör Özcan Kaya önderliğindeki öğrencileri ve öğretmenlerini kabul

Dünya çocukları Trabzon'da

 Öğrencileri Belediye Meclis Salonu'nda kabul eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon halkı adına, kentimize gelen konuk öğrencileri sevgiyle, saygıyla bağrımıza basıp kucaklıyoruz" dedi.

Koordinatör Özcan Kaya önderliğindeki öğrencileri ve öğretmenlerini kabulünde konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, Türkçe'nin sevgi, barış ve kardeşlik dili olduğunu vurgulayarak, 8. Türkçe Olimpiyatları için dünyanın 120 ülkesinden Türkiye'ye gelen 750 öğrencinin dünyada barış ve kardeşliğin, dayanışma duygularının gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Gümrükçüoğlu, öğrencileri yetiştiren aile, öğretmen ve idarecilerine teşekkür etti.

 Koordinatör Özcan Kaya da, 8. Türkçe Olimpiyatları'nın sadece şiir ve şarkıdan ibaret olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Bu olimpiyatlar, kültürün, sanatın, barışın, diyalog ve kardeşlik duygularının gelişmesine sağladığı katkı yanında Türkçe'nin birleştiriciliğinin ortaya konulduğu çok önemli bir organizasyondur." Konuşmaların ardından konuk öğrencilerin seslendirdiği Türkçe şiir ve şarkılar ile yaptıkları kolbastı gösterileri Başkan Gümrükçüoğlu'nu memnun etti. Gümrükçüoğlu, ziyaretin anısına Kadir Özcan'a telkari işlemeli kahve takımı hediye etti. Ziyaret, Başkan Gümrükçüoğlu'nun konuk öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel