D.Karadeniz'da kara kış geldi

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerini etkisi altına alan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı mevkisinin, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi. İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bi

D.Karadeniz'da kara kış geldi

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerini etkisi altına alan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı mevkisinin, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda kar kalınlığı, geceden beri devam eden yağış nedeniyle yer yer 1 metreye ulaştı.
İkizdere Karayolları Bakım Şefliği yetkilileri, etkili kar yağışı nedeniyle Ovit Dağı mevkisinin dün gece ulaşıma kapandığını, kar yağışının sona ermesiyle yolu ulaşıma açma çalışmalarına başlanacağını belirtti.

-GÜMÜŞHANE VE BAYBURT'TA 192 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI-

Gümüşhane'de dün başlayan kar yağışı nedeniyle 60 köy yolunun kapandığı bildirildi.

Vali Enver Salihoğlu, kar yağışının durmasıyla Özel İdareye ait araçlarla kapanan köy yollarının açılacağını belirterek, ''Kar yağışıyla birlikte yaşanan herhangi bir olumsuzluk yok. Karla mücadele ekiplerimiz hazır durumda bekletilmektedir. Yağışın durmasının ardından kapanan köy yolları en kısa sürede ulaşıma açılacaktır'' dedi.

Bu arada kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarında meydana gelen arıza sonucu Torul ilçe merkezine ve ilçeye bağlı 39 köye dün geceden itibaren elektrik verilemiyor. Yetkililer, arızanın giderilmeye çalışıldığını belirtirken, Torul Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, elektrik kesintisi dolayısıyla sabah saatlerinden itibaren ilçeye içme suyu verilemediği kaydedildi.

Bayburt'ta ise dün gece başlayan kar yağışı sonucu kar kalınlığı şehir merkezinde 14, arazide ise 19 santimetre olarak ölçüldü.
İl Özel İdaresi ekipleri, il genelinde kısmi olarak kapalı olan 132 köy yolunda çalışma yürütüyor.

Karayolları yetkilileri, açma, temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdüğü Bayburt-Gümüşhane ve Bayburt-Erzurum kara yollarında araç geçişlerine kontrollü olarak izin veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel