Çöp Alanı Eğlence Yeri Olacak

Trabzon'da yaklaşık 20 yıldır vahşi çöp depolama için kullanılan alanın, eğlence ve dinlenme mekanına dönüştürülmesi amacıyla proje hazırlandı.Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevrenin herkes tarafından titizli

Çöp Alanı Eğlence Yeri Olacak

Trabzon'da yaklaşık 20 yıldır vahşi çöp depolama için kullanılan alanın, eğlence ve dinlenme mekanına dönüştürülmesi amacıyla proje hazırlandı.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevrenin herkes tarafından titizlikle sahip çıkılması ve korunması gereken bir değer olduğunu söyledi. Çevrenin sadece ilgili ve yetkili kişilerce değil herkes tarafından korunması gerektiğini belirten Canalioğlu, ''Belediye olarak çevreye gereken önemi gösterebilmek için imkanlarımız ölçüsünde büyük mücadele veriyoruz'' dedi.

Trabzon'da yıllardır katı atıkların depolanmasının, çevre konusundaki en temel sorun olduğunu ifade eden Canalioğlu, ''Çöp sorununun çözümü için kurulan Trabzon-Rize İl Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapımı ve İşletme Birliği, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın ortak hareket etmesi sonucu başlatılan çalışmalar başarıyla devam etmektedir'' diye konuştu.

Canalioğlu, bölgenin en önemli sorunlarından olan çöplerin Moloz mevkisine dökülmesine bir süre önce son verildiğine ve depolama alanına gönderildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:
''Kentin 20 yıldır katı atık dökülen çöp sahasını düzenleyerek, vatandaşların sosyal etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri mekana dönüştüreceğiz. Rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde, Avrupa Birliği (AB) TR-90 Hibe Programı kapsamında 'Trabzon Katı Atık Düzensiz Depolama Alanının Rehabilitasyonu' adı ile bir proje hazırladık. Projenin ön teklif değerlendirmesi yapıldı. Yetkililer tarafından başarılı bulunan teklifimiz, ikinci değerlendirme aşamasına alındı.''

Yıllardır çöp sahası olarak kullanılan yeri mevcut görünümünden arındırarak, denize hakim konumuyla gözde bir eğlence ve dinlenme alanına dönüştüreceklerini bildiren Canalioğlu, şunları kaydetti:
''Temel amacı yer altındaki metan gazını tek bir noktada birleştirerek bertaraf etmek olan projenin 570 bin avro olan uygulama giderinin 510 bin avrosunu temin edebilmek için AB hibe programına başvuruda bulunduk. Burada dinlenme alanları ve spor alanları yapacağız. Bizim temel hedefimiz, sahilimizi ve yeşil alanlarımızı çoğaltmak, halkımızı denizle buluşturmak, spor ve dinlenme alanları yaratmaktır. Bu noktada çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalar bittiğinde halkımız özlediği alanlara kavuşacak.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel