Cirav, TMO'ya tepki gösterdi

Cirav, yaptığı açıklamada, TMO'nun perakende kavrulmuş fındık satış fiyatlarını yüzde 33,3 oranında düşürdüğünü anımsattı. Bu uygulamanın yaklaşık 7 ay önce de yapıldığını ifade eden Cirav, ''Türkiye'de fındık üreticisinin durumu ortada. Çiftçinin büyük b

Cirav, TMO'ya tepki gösterdi

Cirav, yaptığı açıklamada, TMO'nun perakende kavrulmuş fındık satış fiyatlarını yüzde 33,3 oranında düşürdüğünü anımsattı.
Bu uygulamanın yaklaşık 7 ay önce de yapıldığını ifade eden Cirav, ''Türkiye'de fındık üreticisinin durumu ortada. Çiftçinin büyük bir kısmı fındığını 2 YTL'nin altında fiyatla satıyor. Bu gerçek ortadayken TMO'nun satışa sunduğu fındığın fiyatını düşürmesi, akıl işi değildir. Ne yapmak istiyorlar, bilemiyorum'' diye konuştu.

Fındık fiyatının bu sezon 4,5 YTL olarak açıklandığını, ancak yapılan bu indirimle alım yapılan fiyatın bile altında satış rakamı oluştuğuna dikkati çeken Cirav, ''eğer dağıtacak paraları varsa bunu fındık üreticisi köylüye versinler. Bunlar ya işi bilmiyorlar ya da birileri tarafından 'fındık fiyatının aşağıya düşürülmesi' için yönlendiriliyorlar'' dedi.

Ofis, daha önce 12 YTL olan 1 kilogramlık vakumlu paketlerde ambalajlı kavrulmuş fındığın fiyatını, bugünden itibaren 8 YTL'ye, 500 gramlık fındığın fiyatını 6 YTL'den 4 YTL'ye, 250 gramlık paketlerdeki fındığın fiyatı da 3,25 YTL'den 2,5 YTL'ye indirdiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel