Çiftçilere "bilinçsiz gübre kullanımı" uyarısı

Kavak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Çalışıcı, çiftçilerin gübre kullanırken bilinçli davranmaları gerektiğini belirtti.Çalışıcı, basına yaptığı açıklamada, çiftçilerin toprak tahlili yaptırmadan bilinçsiz şekilde gübreleme yaptığını bunun da zara

Çiftçilere "bilinçsiz gübre kullanımı" uyarısı

Kavak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Çalışıcı, çiftçilerin gübre kullanırken bilinçli davranmaları gerektiğini belirtti.

Çalışıcı, basına yaptığı açıklamada, çiftçilerin toprak tahlili yaptırmadan bilinçsiz şekilde gübreleme yaptığını bunun da zararlı olduğunu söyledi.

"Gübre toprağın vitaminidir" diyen Çalışıcı, şunları kaydetti:

"Çoğu üreticilerimiz bilinçsiz gübre kullanılıyor. Yani toprak tahlili yaptırılmadan, toprağın ihtiyaç duyduğu gübre belirlenmeden gübreleme yapıyor. Halbuki toprağın belki de en ucuz gübreye ihtiyacı var. Bunun için de toprak tahlili yaptırmak gereklidir. Bilinçsiz gübre kullanımı aynı zaman hem toprak yapısının bozulmasına ve hem de israfa yol açıyor. Biz Gıda, Tarım ve Hayvancılık teşkilatı olarak gittiğimiz köy çalışmalarında çiftçi kardeşlerimize toprak tahlilinin önemini anlatıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel