Çaykara cinayeti 5 kişi ölmüştü

Trabzon'un Çaykara ilçesinde, 2'si çocuk 5 kişinin öldürülmesine ilişkin yargılanan 3 sanıktan Eyüp Terzi'nin ''kasten adam öldürmek'' suçundan 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Çaykara cinayeti 5 kişi ölmüştü

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu yargılanan sanık Mustafa Terzioğlu hazır bulundu. Diğer sanıklardan Selahattin Gencay ile başka bir suçtan İstanbul'daki Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan Eyüp Terzi ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Eyüp Terzi'nin, Çaykara ilçesinde oturan kayınpederi Muzaffer Gargar'a ailevi nedenlerden dolayı husumet duyduğunu, bu kişi ile yakınlarını öldürmek için plan yaptığını kaydetti.

Terzi'nin, plan doğrultusunda Mustafa Terzioğlu ve Selahattin Gencay'ı yanına alarak kayınpederinin köydeki evinin yakınına geldiğini belirten Savcı, Terzi'nin, Gencay'ı jandarmanın dikkatini çekmek amacıyla havaya ateş açması için köyün başka bir noktasına gönderdiğini anlattı.

Gencay havaya ateş açarken, Terzioğlu ile Gargar'ın evine yaklaşan Terzi'nin, içeri girip Muzaffer Gargar, baldızı Esma ve 12 yaşındaki ikiz kayın biraderleri Murat ve Metin Gargar'ı, evden kaçarken de kendisini gören çoban Ali Güven'i, silahla öldürüp kaçtığını kaydetti.

Savcı, sanıklardan Eyüp Terzi'nin, Muzaffer, Esma, Murat ve Metin Gargar ile Ali Güven'i kasten öldürdüğü gerekçesiyle 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasını talep etti.

Terzi'nin vahim nitelikli silah kullandığına da işaret eden Savcı, ayrıca bu sanığın ''silahlı yağma'' suçundan 10 ile 15 yıl arasında, 6136 sayılı ''Ateşli Silahlar Kanunu'na Muhalefet'' suçundan da 5 yıldan 8 yıla kadar hapsini istedi.

Mustafa Terzioğlu ile Selahattin Gencay'ın ise ''kasten adam öldürmek'' suçuna karıştıklarına dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadığından beraatini ve tahliyesini isteyen Savcı, bu kişilerden ''vahim nitelikli silah kullandığını'' belirttiği Terzioğlu'nun 6136 sayılı ''Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek'' suçundan 5 yıl ile 8 yıl arasında, Gencay'ın ise silah bulundurduğu gerekçesiyle aynı suçtan 1 yıl ile 3 yıl arasında hapsini talep etti.


-''BU BİR VAHŞETTİR''-


Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan tutuklu sanık Mustafa Terzioğlu, ''Benim bu olaylarla bir ilgim yok. Ben değil 5 insan, bir insan bile öldürecek yüreğe sahip değilim. Bu bir vahşettir. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum'' dedi.

Söz verilen sanıkların avukatları da müvekkillerinin beraatine ve tahliyesine karar verilmesi gerektiğini savundu.

Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, Kartal Cezaevi'nde bulunan Eyüp Terzi'nin son savunmasının alınması amacıyla mahkemede hazır edilmesi için Kartal Cumhuriyet Savcılığına yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Trabzon'un Çaykara ilçesinde 11 Ağustos 2007 tarihinde, kayınpederi Muzaffer Gargar, baldızı Esma ve ikiz kayınbiraderleri 12 yaşındaki Murat ve Metin Gargar'ı evlerinde, kaçarken kendisini gören çoban Ali Güven'i de yolda kalaşnikof tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle aranan Eyüp Terzi, olaydan bir gün sonra, Çaykara-Dernekpazarı karayolunda bir aracı silah zoruyla gasp edip kaçmıştı.

Terzi, İstanbul Fatih Cibali'de, 5 Mayıs 2008'de otopark işleten Aşkın Akhan'ı (34) silahla öldürdüğü, otopark görevlisi Cafer Bölükbaşı'nı (42) da yaraladığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel