Çay Sanayicileri Vali Öz'ü ziyaret etti

Çay Sanayicisi İş adamları Derneği Başkanı Rahmi Üstün ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret ederek sorunları ile ilgili bir rapor sundular.Ziyarette konuşan Vali Abdil Celil Öz, çayın hem ülke hem de bölge ekonomisi

Çay Sanayicileri Vali Öz'ü ziyaret etti

Çay Sanayicisi İş adamları Derneği Başkanı Rahmi Üstün ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret ederek sorunları ile ilgili bir rapor sundular.

Ziyarette konuşan Vali Abdil Celil Öz, çayın hem ülke hem de bölge ekonomisi için çok önemli bir ürün olduğunu söyledi. Vali Öz "Türkiye'deki çay üretimi bu bölgeden çıkıyor. Türkiye' de çayın yüzde 18-20'lik oranı Trabzon'un Of, Sürmene, Çaykara ilçelerinde üretiliyor. Üretimin yüzde 70 oranıysa Rize'de üretiliyor. Bizim çayımızın en önemli özelliği dünyadaki en organik çay olmasıdır. İklim itibariyle hem kar yağışı alan hem de kimyasal mücadele gerektirmeyen bir çay üretimimiz var. İşleme ve satışta, paketleme ve pazarlamada istenilen seviyenin yakalanmamış olabilir. Ama son yıllarda çay sanayisinde özel sektöründe girişiyle bir çeşitlilik ve zenginlik sağlandı. Tabii bu çeşitlilik ve zenginliği Çaykur da da görüyoruz" dedi.

Çay sanayicisinin sıkıntılarına da vurgu yapan Vali Öz "Üreticiye verilen fiyatla pazara çıkılan fiyat arasında arz talep dengesinde bir sıkışmışlık yaşanıyor. Bunu artık kalite, ambalajla ve pazarlamayla değerlendirmek, çözmek gerekiyor. Tabii hepimiz için önemli bir hususta son yıllarda mücadele edilen çay,sigara gibi kaçakçılığı konusunda devletimiz bütün organlarıyla birlikte bu konuya eğiliyor. Bu konudaki hassasiyetin belki daha fazla artması hem çay üreticilerimizin hem de çay sanayicisinin belirli bir ölçüde rahatlamasını, daha fazla gelir elde etmesini sağlayacaktır. Dolayısıyla bölgemiz için önemli sektörlerden biri olan çay üretimin kaliteli üretim ve farklı ürünlerle inşallah daha iyi olacaktır" diye konuştu.

2008 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla birlikte Ulusal Çay Konseyi’ni kurduklarını belirten Çay Sanayicisi İş Adamları Derneği Başkanı Rahmi Üstün Vali Öz'e çay sanayicilerinin sorunlarını anlatan bir rapor sundular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler