Canalioğlu Haber61'e Konuştu

Trabzon'da eksikliği duyulan kültürel etkinlikleri çoğaltmak ve kamuoyuna duyurmak amacıyla Trabzon Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ni oluşturduklarını belirten Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu Festivalin 7-8-9 Eylül tarihleri arasında üç

Canalioğlu Haber61'e Konuştu

Trabzon'da eksikliği duyulan kültürel etkinlikleri çoğaltmak ve kamuoyuna duyurmak amacıyla Trabzon Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ni oluşturduklarını belirten Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu Festivalin 7-8-9 Eylül tarihleri arasında üçüncüsünü gerçekleştireceğiz, Kültür Festivali'nde ki amacımız Trabzon'da kültürle ilgilenen insanlar ile Trabzon dışında kültürle ilgilenen insanları buluşturmak ve bilgi alışverişi yapmaktır. Bu festival yalnızca müzikle değil bütün sanat dallarıyla ilgilidir. Bu yıl festivalimizin konukları arasında Kadir İnanır ve Trabzon'un eskitemediği çok değerli sanatçımız Fuat Saka var. Halkımızın festivale katılımını bekliyoruz, bizim insanımız kültüre yakın, sanata ve sanatçıya değer veren bir yapıya sahip. Bu yılki dezavantajımız kültürel etkinliklerin yapılacak olduğu salonların yetersizliğidir. Kültürel etkinliklerimizi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi ve Atatürk Alanı'nda gerçekleştireceğiz” dedi.


AZ ZAMANDA ÇOK İŞ YAPTIK

Trabzon Belediyesi'nde siyaset, parti ve kişi ayrımı yapmadıklarını dile getiren Canalioğlu şöyle devam etti:
“ Tek düşüncemiz Trabzon halkının bütününe ve kente eşit hizmet getirmekti ve biz bunu başardık. Bu gün 39 mahallemize eşit dengeli yatırımları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Yapılan eleştirilerin çok zayıf ve siyaset içerikli eleştiriler olduğunu düşünüyorum. Örneğin şunu diyorlar, Başkan düğüne gidiyor, cenazeye gidiyor, nikah kıyıyor. Soruyorum size Başkan nereye gidecek? Tabii ki halkımın iyi ve kötü gününde yanında olacağım. Ben tüm bunları yaparken işimi asla atlatmıyorum. Tüm bunları geçmişte yapamayanlar bizim yaptıklarımıza eleştiri getiriyorlar. Yapılan eleştiriler arasında şunlarda yer alıyor; Kalkınma Parkı'nı geciktirdiler, Tekeli geciktirdiler, Hamamizade yıkıldı yerine yenisi başlamadı. Evet doğru ama bu üç şeyin gecikmesi tamamen bürokrasiye takılmamızdan kaynaklanıyor. Biz kısa sürede çok büyük işler başardık ve başarmaya devam edeceğiz.”


OYUNLARIN GURURUNU YAŞATMADILAR

1999 yılında Turizm Müdürlüğü yaparken 1. Karadeniz Oyunları'nı Trabzon'da gerçekleştirmeyi kararlaştırdıklarını kaydeden Volkan Canalioğlu, “Oyunların logolarını bile belirlemiştik. Trabzon bir spor kentidir o nedenle sporu her zaman önde tutmamız gerekiyor tabi sadece sporu değil bütün branşları önde tutmalıyız. 2007 Karadeniz Oyunları'nı Trabzon'da gerçekleştirmeyi başardık. 2011 Oyunları'nın da Trabzon'a alınmasında ki en büyük pay Trabzon Belediyesi'nindir. Ama bu gururu bazı siyasetçilerimiz bize yaşatmadılar. Tarih onların yapmış olduğu bu hatayı yargılayacaktır. Bir mutluluk birlikte yaşanmalı bizde bu mutluluğu birlikte yaşamak istiyoruz. Biz zaten spora yatırım yapan bir belediyeyiz, spor kulüplerimize malzeme, yakıt ve araç yardımına kadar maddi manevi destek sağlıyoruz. Aynı zamanda Belediyespor'un bünyesinde 9 dalda 922 sporcumuz spor yapma imkanı buluyor. Esentepe futbol sahasını yapıyoruz aynı zamanda Çamova'da ki futbol sahası bitirdik. Konaklama yeme içme tesislerinin arttırılması yönünde olan çalışmalarımız var. Boztepe'de bir otel çalışmamız var. Trabzon her şeyiyle en güzel biçimde 2011'e hazır hale gelecek” diye konuştu.

HALKLA BİR PAYLAŞIM İÇİNDEYİZ

Bizim kapımızda Trabzon Belediyesi yazıyor ve Belediye'ye hiçbir zaman siyaset sokmadık diyen Belediye Başkanı Canalioğlu, “Bütün işçi ve memur arkadaşlarımızla burada bir aile gibi birlik ve beraberliği sağladık ve kimseye ayrım yapmadık. Bunun farkında olan insanlar bizi takdir ediyor, ben bu gün nereye gidersem gideyim büyük bir sevgi ile karşılanıyorum. Sevgi paylaştıkça büyüyor ve fayda olarak ta kente yansıyor. Trabzon Belediyesi'nin yasalarla yapacağı iş belirlenmiştir. Biz suyu akıtıyoruz, temizliği yapıyoruz, yollar yapıyoruz, alt yapı üst yapı yapıyoruz, Trabzonspor Bulvarı yenileniyor, Boztepe yolunu genişletiyoruz, mezarlıkları yeniliyoruz özellikle tarihi mezarlıkları elden bir kez daha geçiriyoruz, halkımıza ve gazi ailelerine ücretsiz otobüs ayarlıyoruz. Tüm bu saydıklarımın hepsi Trabzon Belediyesi'nin yapması gereken işleri fazlasıyla yaptığının göstergesidir. Herkes görevini yapsın! Merkez Hükümet kendi görevini yapacak, Belediye kendi görevini yapacak, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil toplum Örgütleri kendi görevini yapacak ve bunları yaparken de birlikte hareket edeceğiz. Burada kazançlı olan ise Trabzon kenti ve Trabzon insanı olacaktı. Benim mensubu olduğum partinin yüzde 99'u memnun arada 1 tane eleştiren olabilir. Biz halkımızla paylaşım içindeyiz ve bu paylaşımlarda bütün kitleler tarafından tasvip edildiği görülüyor” şeklinde konuştu.


E. Neslihan SAĞIR / haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler